Törölt nick Creative Commons License 2024.02.29 0 0 2462

Igazán sajnálom... de ezt már a Nyesten - a Krizsának is megírtam - hogy engem ezek az "etimológizálások" - teljesen hidegen hagynak... nem hiszek bennük, ezért csak igen korlátozottan használom... az érveimhez.

Még a Keszinek az LvT - nek és Neked, is elhinném... de ott, ahová a Keszei hivatkozik - ott NINCS... "szëkik" -  tőlem aztán - máshol lehet - de akkor legyen oly kedves és dolgozzon, és keresse meg ... mint UvL - aki talált két ( bár szerintem rossz ) példát... de legalább dolgozott ... és nem mondta azt, hogy van... amikor NINCS...!!!

A székelyek mai neve... és az hogy ők a "Kavarok = Kumánok" + (szökevények ) utódai... ennek a kettőnek egyébiránt semmi köze egymáshoz... csak a névük nem a "szökevény" - ből alakult ki... vagyis még az is lehet, hogy igen... de ezt a "megfejtést" a Keszi egy nemlétező hivatkozásra építette fel... annyi a meglátásom. Amit forrásként megad... az NINCS... tőlem lehet máshol... de azt akkor keresse meg, adja meg rendesen, és ne utaljon... nemlétező adatokra hivatkozva... !!!...mert attól nem lesz igaza.
( Az meg hogy kitiltott... miután megírtam hogy a megadott helyen NINCS szëkik - külön bizonyíték arra, hogy nem tudta megvédeni az állítását.)

Előzmény: Carnuntum (2461)