búvár-halász Creative Commons License 2024.02.28 0 3 2374

Sok ötletem nincsen. Most belenéztem a végrehajtási törvénybe, ilyenfajta méltányosságról vagy részletről vagy halasztásról egy szót sem említ, vagyis ebből az következik, hogy semmilyen ilyenfajta adósi kérelmet nem bírálhat el a végrehajtó önállóan, azt csak a hitelező engedélyével engedélyezheti. A hitelező meg nyilvánvalóan nem fogja engedélyezni, gondolom esetleg nagyobb összegű részletek esetén a hitelező belemenne, de itt kis keresetű emberről van szó, akit már a 33%-os jövedelem-levonás is nehéz helyzetbe hoz, erre tehát nem fog sor kerülni.

Itt el fog kezdődni a jövedelemből levonás, és ha túl lassú a megtérülés ( feltehetőleg az lesz), a végrehajtó rá fog fordulni az ingatlanra, ha a hitelező előlegzi a költségeit, és akkor először arra is rá fogja tenni a vh- jogot, majd elkezdni árverezni azt is. De ez még odébb lesz, mert rengeteg a hitelkártya tartozás, így egy darabig el fog szöszölni azzal, hogy egyelőre folyik be pénz a jövedelemből letiltásból.

Sajnos ez van.

Lehet, hogy van egyébként olyan szabad felhasználású hitel vagy személyi kölcsön egyes pénzintézeteknél, ahol nem számít az, hogy valaki már adós, és irgalmatlan thm mellett adnak így is, én lehet, hogy felvennék egy olyat, ha van, abból kifizetném a jelenlegi végrehajtót, és ezzel időt nyernék. De nem tudom,van-e ilyen egyáltalán vagy hogy ez jó ötlet-e.

Mondjuk én jelenleg nem praktizálok, úgyhogy ezek inkább csak tippek, bár az első fele szerintem nagyjából úgy van, ahogy írtam.

Előzmény: Anyóca99 (2370)