zicharonot Creative Commons License 2024.02.27 -2 2 22700

Legutóbbi frissítés: 2024. február 26 

• Tegnap (február 25-én) 245 humanitárius segélyt szállító kamiont ellenőriztek és szállítottak át a Gázai övezetbe. 154-et ellenőriztek és Kerem Shalomon, 91-et pedig Nitzanán keresztül szállítottak át.
  • Egy 17 teherautóból álló, humanitárius segélyt szállító konvojt koordináltak Gáza északi részébe.  
  • Tegnap, (február 25.) 4 tartálykocsi főzőgázt és 3 üzemanyagszállító tartálykocsi, amelyeket a gázai alapvető infrastruktúra működtetésére kijelöltek, belépett a Gázai övezetbe.
  • Ma (február 25-én) 12 beteg és kísérő hagyta el a Gázai övezetet orvosi kezelés céljából Jordániában és az Egyesült Arab Emírségekben.
  • Ma (február 26-án) várhatóan 56 külföldi állampolgár hagyja el a Gázai övezetet.
  • Egy Egyesült Arab Emírségek úszó kórháza február 22-én kötött ki az El-Arish kikötőben, és megkezdte a gázai betegek kezelését.
  • Gázában 20 pékség működik, amelyek naponta több mint 2,5 millió kenyeret, zsemlét és pita kenyeret biztosítanak a helyi lakosságnak. Az elmúlt 2 hét során a működő pékségek száma 10-ről 12-re, 15-re, most pedig 20-ra nőtt a COGAT könnyítésének köszönhetően.
  • Sikeresen lezárult a létfontosságú infrastruktúra javításának koordinálása.
  • Ma (február 26-án) 10:00 és 14:00 óra között az IDF felfüggeszti a műveleteket a rafahi menekülttáborban a Gázai övezet déli részén, Rafahban, hogy lehetővé tegye a humanitárius segélyek mozgását.