dave_dömper Creative Commons License 2024.02.26 0 0 8154

Azért ez a márciusi Banzuke tartogat néhány igen érdekes, izgalmas besorolást. Persze tiszta az, hogy

"steril" táblát igen nehéz készíteni, éppen a Hatsu-n kialakult különleges helyzetek miatt, de éppen, a Makuchiban például a Sanyaku-ba felkerülés tekintetében még Abi Ke besorolása is igazán "méltányos"-nak tekintheto, éppen a Hatsu-n M2e rangban 8 - 7 kk eredménnyel történt zárása eredményeként, ám például Nishikigi ugyancsak 8 - 7 kk eredményével hogyan kerülhetett fel M5w-ből Kw rangba, az szinte rejtély. És persze, ezzel, a mögötte lévő térben is akadnak igazán"csodaszámba menő" felj - kerülések.

Mint pl. Asanoyama 9 -6 kk (7w/1w), Meisei 9 - 6 kk.(9W/2w), Oho 10 - 5 kk. (11w/3e), Takanosho 10 - 5

kk. (12e/3w), Hiradoumi 8 - 7 kk. / (8e/4e), Onnosato 11 - 4 kk./ (15w/5w), Tsurugisho 9 - 6 kk / (11e/6e), Kotoshoho 9 - 6 kk. / ((14e/9w) és ezek csak a leg-kirívóbb esetek.

Azután számomra az is csodaszámba megy, hogy hogyan és miként "ragadhatott ben"a Juryo - ban

Chiyosakae 14e rangban, 6 - 9 mk eredményel ? Én sokkal inkább - amellett, hogy visszaraktam volna

őt a Ms - ba, helyette a feltörekvő Onokatsu-t (Ms 8e / 6 - 1 kk.) juttattam volna fel a Juryo-ba, mert úgy

vélem, hogy - épp az elért eredménye okán sokkal odavalóbb, mint Chiyosakae. De hát ilyen az élet !