Igen ezt a megoldast ismertem, de valami olyat keresek most, ami a modellen belül oldja meg a kerdest.
A Roco digitalis Railjet kupplungjaval nincs ilyen gond, az siman bonthato, ha jol gondolom.
Eddig JC szettem volt JC mozdonnyal, (vezerlökocsi+2 betetkocsi) es azt akartam böviteni, - azt gondoltam, hogy azert kicsit furcsa a szett, mert nagyon rövid.
Viszont nem volt elerhetö JC ebben a kivitelben (nagy Railjet felirat, ami az ablakon is atfut), es eleg jo arban volt 2 Roco kocsi, ezert azokat vettem meg.
Ra kellett jöjjek, hogy bizony a Roco sokkal jobb, telitettebbek a szinek, sokkal "elettelibb" Railjetesebb.
A JC joval fakobb, amire radob egy lapattal, hogy mattabb is, ezek a jarmüvek pedig igencsak fenyesek a valosagban.
A JC mozdony is elegge a szodaval elmegy kategoria a Rocohoz kepest, van bennük egy formai hiba is, a mozdony sarkanak a lekerekiteset elegge leegyszerüsitettek, ez a Roconal jol van megoldva. A szinek mattsag nyilvan itt is ugyanugy problema, hiszen a szetthez van igazitva.
Müszakilag is sokkal jobb konstrukcio a Roco.
Lenyeg a lenyegben gondolkodom, hogy Rocora kellene cserelni a Railjetemet.
Valoszinüleg a digitalis valtozat lenne a megoldas, de az nem elerhetö, meg hasznaltan sem.(ebben a nagy Railjet feliratos kivitelben)
Gondolkodom azon is, hogy analog Roco szerelvenybe epiteni belsö vilagitast- akar teljesen függetlenül egymastol viszont itt bejön az a problema, ahonnan elindultunk, hogy lehessen rendesen eletszerü körülmenyek között bontani a szerelvenyt.