zoppermagnio Creative Commons License 2024.02.21 0 1 35060

köszönöm a különórát, mindig jó valamit tanulni vagy jobban megérteni.

 

Egy dolgon fennakadtam, a kristályvíz 300-400 °C-os hőntartással való eltávolításán. A szerkezeti kristályvíz, de az abszorbeált nedvesség (valószínűleg a többi is) távozáskor a hordozó szilárd anyag roncsolását okozza (valamilyen mértékben). Ezt nem hegesztési területen tanultam, de itt is releváns lehet.

 

Szerintem ennek a fórunak nem célja túltolni az ilyen apróságokat, ezért csak három dolgot jegyeznék meg. Az egyik, hogy a házi sütőt remek módszernek tartom a szárításra mert nem ad nagy hőterhelést, a másik pedig hogy biztonság kedvéért érdemes a hideg sütőbe rakni és együtt melegíteni a pálcával/huzallal, a harmadik amit @d_feco is írt, ha mállik vagy pereg a burkolat akkor már csak awi-zásra jó. Az utóbbit azért írom mert az egyetlen fajsúlyos veszélyforrás barkács szinten az, hogy a nedves elektródából hegesztés közben távozó gőz feszítő hatása fröcskölést okozhat, de gondolom itt senki nem hegeszt rövidgatyában és napszecsóban.

Előzmény: MrJones512 (35049)