"Az elfogultságot, az egyoldalú látásmódot tartom az egyik legnagyobb hibának a férfi és nő közötti (kinek hol a helye) vitának."
Ez visszavezet az igazságról folytatott elmélkedéseinkhez, mert egy elfogult fanatikus szerint a tárgyilagosan gondolkodó ember az elfogult fanatikus, aki 'nem érti' az ő érvelését :-)
"Írok egy csomót, és arról neked mindössze annyi a véleményed, hogy minden gyereknek kell egy apa."
Hát azt hadd döntsem már el én, mikor mire mennyit reagálok. Köszönöm.
"Az enyémnek nincs, és ahogy Endre is írta, egyáltalán nem anyahoteles típus, sőt..."
Látod, máris kibukik a személyes érintettség. Máris nem vagyunk egy hullámhosszon, mert engem átfogóan, elvi szinten érdekelnek a dolgok, a hazugságok és az igazságtalanság ellen szoktam szólni, és nem a saját életemet akarom igazolni.
De akkor a kedvedért pontosítom: a legjobb egy normális apa a családban. De még egy halott apa is lehet sikeres nevelő, ha az anya tolmácsolja a gyereknek a szerepét ('apád most büszke lenne rád' / 'apád ilyet soha nem tenne'), és egy családban ott élő apa is lehet rossz hatással a gyerekekre. Nem is folytatom, hányszor elmondtam már, hogy általános tendenciákról beszélgetve nem a kivételekre kellene koncentrálni, mert az nem vezet sehová.
"Úgy beszéltek a férfiakról, mintha azokban nem lenne számtalan "selejt", és csak a nők lennének hibásak mindenben."
Hát én biztos nem mondtam ilyet, mások véleményével meg nem mosol össze ugye :-)
"Sajnálom, hogy kicsikét ismerve engem már sem tudsz kilépni abból a körből még a velem való beszélgetésben sem, hogy minden férfi... és minden nő..."
Na látod, ilyet sem mondtam soha. Mindig az általánosságokról, a jellemzőről beszélek, soha nem a 'minden'-ről.
"és semmilyen vélemény közeledést sem tudsz megejteni."
Miért, kéne?
Ha a 2+2 valaki szerint 6, szerintem meg 4, akkor kompromisszumra kell jutnunk, hogy 5? :-)))
"És ezért én nem mérges vagyok és a harag szavai vannak itt, hanem a szomorúságé, és azé, hogy nem lesz ebből soha semmi jó sem."
Már hogy ne lenne, csak el kellene engedni az érzelmeskedést meg a magadra vételt, és higgadtan beszélgetni. Persze, nehéz, mert a feminizmus normává tette az egyoldalú hosztizést, és már a tények is nőgyűlöletnek számítanak...
Remélem, ez elég részletes válasz volt :-)