"van neki egy 12 éves fia, okos jóeszű gyerek, az apjának van egy suzki jimmi terepjárója, barátom a gyerek olyan helyeken elviszi, ahol én, közel 40 éves rutinnal, úgy hogy endúrózok is, tehát láttam már erdőt, sőt fákat is, nem merném bevállalni .Ez addig tart ameddig, közúton hazafelé tartva nem kérdezed meg tőle tudja e mi az a jobbkéz szabály. nem, nem tudja. Érzékeled? ha nincs egy szinten a gyakorlati, és elméleti tudás, szart sem ér az egyik a másik nélkül és ez az élet bármelyik területére igaz."
Ez azért nem túl szerencsés példa, mert az off-roadhoz nem a szabályokat kell tudni (pont arról híres, hogy nincsenek szabályok), hanem csak a - Jimmyhez tartozó - "fizikát", míg a szokványos autózáshoz a szabályok ismerete egyszerűen elengedhetetlen, a fizika csak másodlagos.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy önmagában mindkettővel el lehet jutni valameddig (és ez a "háztáji" hegesztésnél sokszor elég is!*) de a tökéletességhez bizony mindkettő kell.
*Hiába berzenkedsz! Egy zártszelvényes könnyűszerkezetes garázst bizony nyugodtan össze lehet gányolni bármiféle elméleti tudás nélkül. Ha a varratok legalább nagyjából varratnak néznek ki, akkor egészen biztosan nem a hegesztések lesznek a szerkezet gyenge pontjai. Szerencsére a hegesztés egy jócskán túlméretezett eljárás, no.
"Laci 59 barátunknak üzenik a srácok a műhelyből, hogy soha ne hagyja abba a kommentelést, mert ha valaki ért a hegesztéshez, akkor az nem Ő, de kitartó. És mi ezért szeretjük. hajrá Laci, a legjobb vagy.:)"
Azt hiszem, hogy a topik tagjai nevében is kimondhatom, hogy szívből kívánjuk: a kollektívátoknak mindig legyen legalább egy olyan tagja, mint Laci.
:PPPPP