"Mármint megfelelő-e a mai szigorú szabályozásnak pl a kisroot intézménye (amihez elég egyetlen nikkjét elkapni, a többit kiköpi önként).
Anno adminként én is el-elmerengtem, hogy ha vki nagyon csúnyát mond a polban,
jogunk van-e kinyírni a HUSZban egyébként békésen perverzkedő másik nikkjét, vagy a 0 hszes tartaléknikkjeit."
Fene tudja, de szerintem ha valaki este ámokba kezd, mert... akármiért, az ritkán áll meg ha egy nickjén kitiltódik. Tehát elég jól számíthatóan több nickje is ki lesz tiltva (feltehetőleg egyre durvább mértékben!).
Másrészt a tiltás legkisebb mértéke egy nap. Nnomnost, ez a mini maximuma. Miniben ennél csak kevesebbet kaphat.
És azt a részt nem is firtatnám, hogy nem egy van, aki ha tiltást kap, akkor éppenséggel a modisban folytatja az ámokot, ahonnan ugye... szokvány modera nem is tudja tiltani. A lovasság meg vagy szolgálatban van épp - vagy nincs.
Szerintem az egy, a felhasználó és a moderátor számára is jobb üzlet, ha az ámokolót* egy nyolcórással elzavarják aludni ("hűlni"), mint ha rakásra hajigálják ki a nickjeit akárcsak egy napra.
Szóval akár valamiféle hülye szabályba ütközik a mini, akár nem, szerintem meg kell tartani, mert az eredeti céljára (ámokfutók megállítása, illetve idő biztosítása egyéb intézkedésekre) használva mindenki jól jár vele.
*Ez persze csak az ámokfutókra érvényes! A teljesen szokványosan MM-sértő hozzászólókra nyilván nem áll.