Törölt nick Creative Commons License 2024.02.11 0 0 1367

SZDSZ-re is szavaztam, az az egyik kispárt, aki bejutott, bár utóbb -- be kell valljam -- nem voltam elégedett a döntésemmel azért. Jobb olyan pártra szavazni, aki nem jut be vagy nem kormánytényező, nem hoz szégyent az emberre. :) Az elsőn én még nem is szavazhattam. Egyébként egy nagyon jó történelemtanára volt a sulinknak, és a rendszerváltást néztük szinte minden tanórában a tévéken. Ő mondta, hogy ha valaki nem talál olyan pártot, amivel egyetért és jó szívvel adja le a szavazatát, akkor protest-szavazatot kell leadni a legszimpatikusabb kis pártra (tehát nem a legesélyesebb ellenfelére). Így legalább a rendszerváltás legfontosabb pontja életben marad: plurális demokrácia lesz, a sok kis párt ellenőrző hatalomként funkcionálhat és esélyt kap megerősödni. Még akkor is, ha a küszöböt se éri el, mert akkor is kap állami pénzt. Az egy dolog, hogy én ezt 14 évesen beszoptam és menthetetlen idealista lettem, de ez a töritanár már ősöreg volt, lehet 40 (!) is elmúlt és akkor ő is adja az idealistát?! ;P A magyar politikai elit aztán bebizonyította, hogy más az elmélet és más a gyakorlat... Mindegy, én már nem változom meg. Idekinn is kispártokra szavaztam. Nem a zöldekre, pedig fontosnak tartom a környezetvédelmet, de nem kizárólagosan fontosnak és nem is tetszettek az ötleteik, amiket a kampányban bevetettek. :)

Az utolsón, amin szavaztam, az én választókerületem volt a "melyik ujjamba harapjak" választókerület: Juhász és Fekete-Győr, akik visszaléptek V. Naszályi Márta javára, aztán végül valahogy Csárdi Antal lett belőle, aki végeredményben nyert is. De nem tudom, hogy amúgy jól tettem-e viszont nem volt mit tenni, ezt döntötték az okosok a választók feje felett. Amúgy Juhászra szavaztam volna, legfeljebb Fekete-Győrre, és utaltam is az Együttnek, hogy vissza tudják fizetni a kampánypénzt. Meg listán a Kutyákra, nem érdekel, hogy őket mindenki utálja, jót tennének a parlamentnek, legalább vidámabb lenne a hangulat. Egy kis borstörés a té Ház orra alá, a magamfajta anarchistákhoz illő döntés, nem? ;P

Előzmény: Hümmögőpipőke (1353)