asdf_ Creative Commons License 2024.02.11 0 0 14116

Oké, de jog által biztosított lehetőségről önként és dalolva lemondhat a nép egyszerű gyermeke, így nem látom, hogy a pályázatos vállalás mitől válna semmissé. Nem munka törvénykönyve ez, hogy a szabadságomat ki KELL vennem, meg napi/heti x óránál többet semmilyen körülmények között nem dolgozhatok es minden a felek között kötött szerződésben ettől negatív irányba történő kikötés automatikusan semmis. Van egy mgt-m, jár a szaldó, meg is kaphatom, ha a saját összekuporgatott pénzemből létesítek rendszert, tehát a lehetőség nincs elvéve tőlem. Ellenben ha saját szabad döntésemből a pályázaton indulok és egyben erről lemondok/tam (amit nem tilt a jogszabály -legalábbis én nem olvastam-, tehát úgy gondolom, megtehetem), akkor meg nem leszek szaldós. Sőt, tökre úgy rémlik (rémlik!), hogy ebben megengedő a jogszabály, a VET-ben biztosított jogom, hogy szaldóból ha úgy gondolom, önként átléphessek bruttósba, hogy majd (ez még nincs benne) versenypiaci szereplőknek értékesítsem a megtermelt energiát. 

Előzmény: Törölt nick (14115)