gbrl Creative Commons License 2000.05.11 0 0 2266
hello harvester.....
szoval volvo fejlesztőmérnök....
ok.... én voltam kint náluk (göteborg) 3 hetet.
ahhoz hogy ott mérnök légy, kell:
- civil endzsíííííniör B
- beszélj anyanyelvi szinten svédül
- ugyanez angulul és/vagy németül (utóbbi esetben is tudj angolul)
- és léegultoljára legyen valami autoszerelői vagy hasonló alapvégzettséged.....
.... no, ezután mész próbaidőre és ha meg vannak veled elégedve és nem teszel keresztbe túl sokat, akkor lesz belőled rendes volvo alaklmazott kb 1,5 év után..... (kapsz volvo-s ruhát :) )
ezállapot szerint autót fogsz kívülről belülre és vissza szét-és összerekni. NEM mérnökösködsz. olajos leszel meg dzsuvás....... (kb 1 hónapig).....ja: a próbaidő alatt valami mérnök mellett b@szod a rezet....
- ha ok minden, rádbíznak egy -két kisebb feladatot....innen már bizots, hogy jó nyugdíjad lesz (hacsak el nem b@szol valamit nagyon) és nem túl stressás életed....
a srác, akivel a gyárban voltam (jó, ő beszél svédül nagyon jól meg angolul is, ja... meg van egy kkmf-es (ISMERIK!!) diplomája egy sima autószerelő szki-val).......
szóval, 3éve van ott és még nagyon figyel magára..... DE: a fizije már most is 11800 sek adózás után....... ami azért nem is olyan rossz kint sem.....de nem is olyan nagyontúljó....
olyan netto 90e ft-os magyar fizatésnek felel meg magyar viszonylatban.... (egyébként 1sek kb 28huf)
.....háát, ennyi.....
Előzmény: Harvester (2248)