fargo Creative Commons License 2000.05.11 0 0 2251
Na, a mai nap betett, elegem van, ledobta az agyam az ékszíjat, besokalltam, kész, végem van, mint a botnak.

Ma az összes baromarcú köcsög kitolta a verdáját az utcára, és elôttem bénázott.

Közlekedni azt nem lehetett normálisan a városban, egyszerűen mindenki meg volt huzatva. Rögtön a legelején elhatároztam, hogy nem idegesítem fel magam, szépen, birkatürelemmel fogok közlekedni. Hát nehéz volt.

Az üllôi úton harminccal lemmingeltünk, mindenki 50 méterrel lemaradva az elôtte haladótól, még véletlenül sem tempósan. Kikerülni a vagy 2 tucat bénázót lehetetlen volt, mivel 3 sávban tök egymás mellett gurult mindenki, csak a szembejövô sávban lehetett volna továbbjutni. Majdnem sírva néztem, ahogy a Múzeum krt és a Nagyvárad tér között kb 500 métert vert rám egy rogyásig pakolt IFA, akinek valahogy mindig sikerült idôben átsorolnia az éppen üres sávba :-(

A körúton meg egy E55 AMG Mercedes bénázott elôttem, valami külföldi rendszámmal. Látom ám, hogy miközben haladhatna, a jobb elsô ülésben egy maca sminkeli magát, lehajtott napellenzôvel, a tükörben figyelve magát. Majd le-lehajolt az ülése alá, közben a 3. zöldön sem fértünk át, majd elkezdett valami újságot olvasni, na ez túl sok volt, mellé gurultam, letekertem az ablakot, s átintegettem neki, gondoltam elmagyarázom, hogy itt kérem csúcsforgalom van, s a hátramozdítókat elôbb-utóbb tarkón fogja lôni valaki. Merdzsó ablaka is leereszkedik, egy olyan szép csajszi mosolyog át bájosan, hogy csak kapkodtam a levegôt. Végre felszívtam magam, s éppen elkezdtem volna mondani a magamét, amikor feltűnt, hogy a csajszi elôtt NINCS KORMÁNY. Basszus, egy jobbkormányos autó volt, csak a vezetôülésben egy kb 140 centi magas, gizda, szeplôs, vörös hajú 50-es pasi ült, aki nem látszott az üléstámlától. Nyeltem egy nagyot, legyintettem, feltekertem az ablakot és eloldalogtam...

Ezek voltak a legízesebb pillanataim, de akadt még vagy egy tucat olyan szituáció, hogy a hajamat téptem. Elôttem 1,5 méterrel rángatva besoroló nyanya, rámparkoló teherautó, kekeckedô biztonsági ôr, hisztis gizda faceman, meg minden, ami elképzelhetô...

Elegem van.