"2: Az ESTE szavunk gyöke az esést kifejező ES gyökszó. Ebben nincs is T hang eleve. Esés szóban nincs T hang ! "
Nincs, nem is mondtam, hogy van. Viszont utána van a T(e, a, o, i, u, vagy ü) gyök.
"Az S az egy hang. Valószínűsítem hogy az ESŐ nevű meteorológiai jelenség hangjából indult tán az egész az útjára : S-S-s-s-sSS-SS , ezeket halljuk közben. Ez az én elméletem, természetesen időutazás nélkül ezt inkább gyaníthatjuk jobbára. "
Igen, az esőnek is ilyen hangja van, meg a süvítő szélnek, a súrlódó dolgoknak... Csak ezekben már más magánhangzó van a gyökben, jellemzően az utánzott hangnak.
Az biztos, senki nem fogja megmondani, hogy az először kiejtett Ssss hang éppen melyiket hivatott utánozni.Csak később, mikor egy magánhangzó is hozzá kapcsolódott lett a jelentése (amit utánozni kívántak) pontosabb.
"3: EJJ ösztönszó és T tárgyraggal."
Az ősember nem használt tárgyragot!!! Azt sem tudta mi fán terem!
Az ejt szóban cselekvést fejez ki, igeképző: ejt, irt, hat, csakúgy, mint az -at, -et képző T hangja: üget, siet, éget, ölet, etet...
"4: Mássalhangzókkal is fejezünk ki ösztönös reakciókat. A J és H hangok kifejezetten gyakoriak ezekben...
HÚJJ, HEJJ, HŐŐ, jÓÓ, JUJ, AJJ, HÍ, HŰŰ, EJJ, EJHA és még egy halom ilyen..."
Ezek a gyökök mássalhangzó nélkül is kifejezik ugyan azt az érzelmet: Úúúú, Eeee, Őőőő, Aaaa, Iiii...