dave_dömper Creative Commons License 2024.02.06 0 0 8129

"amit írtam, találgatás részemről"

Érem. Arról, hogy a "Banzuke-gyártók" ilyenkor mit vesznek figyelembe és / vagy mit hagynak figyelmen kívül - legalábbis nekem - fogalmam sincs. Én csak annak alapján írtam, amit írtam, hogy itt, ez esetben

elég sok vitára adhat okot egyfelől az, hogy a 14 + 14 tag - létszámú Juryo-ban 5 - 10 mk. eredménnyel

J12. rangból benn lehet maeadni a végelszámolásnál. Másfelől az is egy tény, hogy a legalsó házban az általam hivatkozott öt sportember áll ilyen, vagy közel azonos mk eredménnyel és közöttük - legalábbis

e - tekinttben nehéz lenne különbséget tenni - találni.

Épp emiatt egy saját magam számára gyártott "fiktív Haru 2024. Juryo és Makushita Banzuke" esetében

öt visszalépővel (Chiyomaru, Tenshoho, Yuma, Chiyosakae, Tochimusashi), illetve, viszont a Makushita-

ból hasonlóképpen, öt feljutóval (amint írtam is, Wakatakakage, Tsushimanada, Kitaharika, Hakuoho és rajtuk kívül - talán kissé eleresztett fantáziával - még az épp most nekilódult Onokatsu -t (8e) 6 - 1 kk.) soroltam ide lehetséges feljutó-ként. Persze, lehet, hogy ez nem jön össze, mégis kíváncsi volnék arra,

hogy a négy kieső / négy feljutó esetben ki lenne az a Juryo végéből, akinek ezúttal megkegyelmeznek,

és ugyan mi okból teszik ? Mert tény az is, hogy okot - magyarázatot mindenre és annak ellenkezőjére

is lehet egyidejűleg találni, csak akarni kell.

Előzmény: RTpapa (8128)