BerCLas Creative Commons License 2024.02.05 -11 8 18123

Meglepő dolgot fogok írni - és megint nem lesz egyetértő velem, de persze nem a szakmai okok folytán - de én egyik légiósunkat sem tartanám meg jövőre. Vagy, ha egyet igen az Tiby lenne.

Előre bocsátom, hogy mindegyik légióst kedvelem, azt a hármat pedig különösen, akiknek ez már minimum a második évük a csapatunkban. Nagyszerű csapatemberek, márpedig ez a legfontosabb a kosárlabdában. Emellett pedig egyénileg is képesek jó teljesítményre. Hogy ennek ellenére miért gondolkodnék teljes "sorcserén" ? Mert nekünk tényleg a BCL-ben kell gondolkodnunk (és igen, kötelező megnyerni a bajnoki címet, pedig én nem szoktam ilyet írni), de ott sajnos három légiósunkkal sem tudtunk egymást követő két évben legalább a play-in helyre odaérni. Persze nem őket hibáztatom emiatt, hiszen a csapat nem csak belőlük áll, illetve nagyon erős csoportokba kerültünk, szóval simán mondhatni azt is, hogy a két 4. hely a realitás. Jelenleg a Malaga spanyol második, a Peristeri meg a görög harmadik, a Le Manst meg vertük oda-vissza, szóval lehetne kérdezni tőlem, hogy akkor mit akarok? Viszont eljutottunk oda (persze ehhez kell majd a bajnoki cím abszolválása is), hogy itthon olyan meccseket játszunk, ami egyszerűen nem köti le a szurkolókat, nem ad semmilyen élvezetet (majd meglátjuk a rájátszásban ez mennyire fog változni). Akármennyire is szeretjük a jelenlegi csapatot, merni kell változtatni majd azért, hogy hátha jobban tudunk szerepelni a BCL-ben (tudom-tudom ez baromi nehéz dolog). Ez persze rosszabbul is elsülhet, de meg kell lépni bármennyire is fájni fog, gondolok itt az érzelmi részre egyes játékosokkal kapcsolatban.

Nekem "megvan" egyébként a jövő évi csapatom, amelyben 5 (igen öt, ha szeretnénk előrelépni) légiós szerepelne (amennyiben Beni hazatérne, akkor esetleg csak négy).

Pongó- Légiós (Váradi Beni)

Perl-Tanoh

Légiós-Benke (ha marad)

Légiós-Tiby

Légiós-Keller

+ 2 játékos

A négy új légiósból hármat akár meg is nevezhetnék, de úgyis csak nekem esnétek szakmai dolgokra hivatkozva (persze tudjuk nem erről lenne szó). Annyit elárulok, hogy közülük kettő "gecibb" típusú lenne, kettő kiváló lepattanózó és mind a háromban lenne pont is. Egyedül a légiós centert nem tudnám megnevezni, meg hát mi többnyire nem is igazán olyan légiósokat szoktunk hozni, akik a magyar bajnokságban játszottak, hanem magasabb szintről (nyilván akikre én gondolok, azok itt játszottak vagy játszanak).

Szóval nagyon szeretem ezt a csapatot, de nem szabad félni a váltástól a megújulás érdekében (kizárólag BCL szempontból).

A 16-ba jutás azért lenne rendkívül fontos, mert akkor a BCL (minimum) március közepéig tartana nekünk, utána pedig már áprilisban kezdődne a rájátszás, vagyis szinte egy egész szezonon keresztül tűzben lehetne tartani a szurkolókat !