Igen, azt gondolom, hogy önmagában az idei szezont és a kereteket nézve elvárható a csapattól, hogy úgy álljunk, ahogy, és ha elkerüljük a sérüléseket, nagy biztonsággal megnyerjük a trófeát. A tavalyi szezonról mást gondolok: tavaly szerintem nem lógtunk ki felfele. Egyérteműen benne volt a keretben, hogy az aranyért küzdjünk, de pl. egy ezüstöt nem éreztem volna az erőviszonyokat tekintve meglepetésnek, edzői flopnak…
Ami Konakovot az átlag magyar edzők fölé emeli, az:
- konzisztencia (más edzőkből is kijön jó szezon, de ő minden évben meghozza, amit kell, kiszámíthatóan, kevés hibával)
- taktikailag, szakmailag szerintem a legfelkészültebb edző az utóbbi években (szerintem legalább Okorn szintjén van, de inkább feljebb), sokkal összetettebb a játékunk, mint bárkinek a mezőnyből.
Ez az én véleményem persze, és nem vagyok nagy szakértő.
Ettől persze simán benne van a pakliban (és én ezt is várom), hogy a ZTE idei szezonjának jót fog tenni Zollner, van egy olyan mentalitása a faszinak, ami nagyon jót és nagyon rosszat is tud tenni egy csapatnak, és a ZTE csapatkohézióján nagyon nincs mit elrontani. De nálam ettől függetlenül ő nem fér bele a “Magyarországon megfordult jó edzők” halmazba