ggabor1012
2024.01.28
|
|
0 0
8101
|
Ez valahol a nagy menők különlegessége: minél hosszabb egy torna, annál inkább belejönnek és egyre kevesebb hibát vétenek, egyre verhetetlenebbek lesznek. Másik kedvenc sportomban, a teniszben is jellemző ez: egy két hetes Grand Slamen a nagy bajnokokat az első 1-2 körben még érheti váratlan meglepetés (értsd: kikapnak relatív noname figuráktól), de minél több meccs van a hátuk mögött, annál kevésbé vétenek ilyen hibákat.
Meg ugye Terunak kellett a meccspraxis is: nagyon hosszú ideje max. gyakorolt (sokszor még az sem ment neki), de láthatóan a végére (szó szerint) belejött, visszatért a régi magabiztossága és ereje is. Csak remélhetjük, hogy fizikailag még bírja egy ideig ezen a szinten és a mostani yusho után nem megint 2-3 feladott lesz, fizikai gyötrelmek miatt.
És igen: Ura megint a nap hőse, hozta a szokott cirkuszi mutatványát, amelyet rajta kívül szerintem a mai mezőnyből senki sem tud, még a nála 40-50 kilóval könnyebbek se.
Kirishima viszont kapott a végén pár kijózanító pofont, így a yokozuna-i út még kicsit hosszabb lesz, ami szerintem számára is jobb így.
Arra kíváncsi leszek, Abi M2-ként 8-7-re kap-e Komusubi-rangot - én erősen kétlem, ami azt is jelentené, hogy a következő basho-t Komusubi nélkül kezdjük meg. |
Előzmény: dave_dömper (8099)
|
|