fernox96 Creative Commons License 2024.01.27 0 0 604

Kedves Sportlövők!

Néhány kérdéssel fordulnék hozzátok. Négy éve letettem a vadászvizsgát, de a vadászat végül nem tett motiválttá, nem találtam igazi hobbira benne. Szívesebben járok inkább heti szinten lőterekre, rájöttem hogy ez a hobbi áll hozzám közelebb. Így eldöntöttem, hogy sport célú fegyvertartási engedélyt is szerzek.

Jelen álláspont szerint rendelkezem vadászvizsgával, fegyvertartási engedéllyel golyós és sörétes fegyverre, továbbá egy friss (decemberi) pszichológiai teszttel, amit májusban fogok ismételni  a fél éves követelmény miatt. Májusban megyek sportorvoshoz is a a decemberi és májusi kiállított pszichológiai papírokkal.

A kérdésem arra vonatkozik, hogy mi a soron következő lépés májusban, mikor megkapom a második pszichológiai eredményt és a sportorvosi igazolást?

Illetve mi az, amit még május előtt el tudok kezdeni intézni?

Kell fegyverismereti vizsgát tennem ismét sörétes és golyós fegyverekre, ha ezeket a vadászati célú fegyvertartás miatt teljesítettem? Amennyiben esetleg nem, gondolom csupán maroklőfegyverre kellene..? (Maroklőfegyvert egyébként nem szeretnék tartani)

Válaszaitokat előre is köszönöm!