dave_dömper Creative Commons License 2024.01.27 0 0 8093

"Nekem kieső-kadidátus egyébként még Hokuseiho is (2-4-9, M8-ként)"

Jogos rangsor-elemzés. Mindazonáltal alkottam magamnak egy elméleti táblát, amelyben próbáltam azt megállapítani az eddigi tapasztalataim, valamint a közismert, legáltalánosabb erre vonatkozó irányelvek alapján (hogy adott értékű kachi koshi mellett milyen mértékű előlépés, illetve adott értékű make koshi melleltt milyen mértékű visszalépés várható az adott elméleti banzuke-összeállítás szerint. Mint például

egy 8 - 7 kk helybenjárás, vagy minimum előrelépés, vagy egy 7 - 8 make - koshi esetén elviekben még

nincs visszaesés, de inkább egy - két rangsor . visszalépés, stb. Előbbiek alapján - legalábbis nálam, az

jött ki, hogy egy 2-4-9 make koshi eredmény a M8e helyen rangsorolt Hokuseiho számára 8 - 10 hellyel

való visszasorolást jelenthet. A másik szempont (nálam), hogy a most belátható Hatsu Makuchi és Juryo eredmény alakulása esetén milyen lesz a Haru Makuchi/Sanyaku-Margashira strukturája. Ennek alapján,  meglátásom szerint a Haru Banzuke egy Yokozuna (Teru) három-négy Ozeki (Kiri, Hashoryu, Takakeisho

és igen, vagy nem Kotonowaka+egy - két  Sekiwake (igen, vagy nem Kotonowaka és Daieisho), valamint

két Komusubi (Wakamotoharu és Abi), mindösszesen 8 fő lesz a Sanyaku létszáma. Ennek megfelelően a

Haru Maegashira csoport mindösszesen 34 fő, azaz 17e (lkeleti) és 17w (nyugati) fő lesz. Így a jelenleg

M8e helyen sorolt Hokuseiho átlgos visszasorolás -(8-10 hely) esetén 9 hellyel pottyanhat vissza, vagyis

még éppenhogy benn - ragadhat a Makuchi-ban. Bocs a sok szövegért.

"Szóval sok variáció lehet és minden az utolsó napon dől el - szuper így."

Ez is teljesen helytálló. És épp emiatt ez a jelenlegi Basho - szerintem - kiemelkedik a nétánnyal korábbi

közül, mivel szinte minden lényeges - fontos kérdés (Yusho, Haru Banzuke a Makuchi - ban, Juryo-ba és

még a Makushita-ban is) eldőléde mind - mind függvénye a Hatsu Zárónap történésienek.

Anit Atamifuji-ról írsz, elvileg az is helyrálló lehet, de csakis abban az esetben, ha minimékis make koshi

(7 - 8  végez. Egy esetleges 6 - 9 eredménnyel kitártbnak tartanám, hogy megtarthassa a M1w polcot.

És Ura esetében is az a véleményem, hogy ha az utolsó napi meccsét is tudná hozni, ezt a huszáros hajráját még a Banzuke gyárosok is méltányolnák egy minimális visaszaléptetéssel. De ez csa feltételezés.

Előzmény: ggabor1012 (8091)