1-/ Sajnálom Hoshoryu-t, mert minden, akár negatíván is értékelhető allűrje dacára, jelenleg a Makuchui mezőny egyik leg-izgalmasabb tagja, főként technikailag is felettébb színes egyénség. Nagyon remélem,
hogy a Haru - ig terjedő idő elég lesz a regenerálódéshoz és az ismételr formába - lemdüléshez.
2./ Kiri a Kotonowaka elleni meccsükön nem tudta hozni azt a formát, amit ezen a tornán általában eddig megfutott. Számomra olyannak tűnt, mint aki nem tudott mit kezdeni a Kotonowaka által, itt bemutatott műsorral. Ezúttal éreztem ezen a tornán első ízben, hogy - ahogy említetted is - talán még nem egészen készült fel a kinevezésre. Persze másként fogalmaztál, de én ezt olvastam ki belőle.
3./ Épp az ellenkező pályát futotta meg ezem a tornán az általunk is sok alkalommal elszidott Yokozuna. Meglehetős magabiztosnak tűnt és Két botlás ellenére ia (amelyből nekem főként a Shodai-val szemben kiküzdött teljesen érthetetlen vereség volt érthetetlen), szinte végig jól küzdött és még Kotonowaka ellen
is úgy állt helyt, hogy a már - már túlzozzan is méretes mellényt viselő Sekiwake (majd - Ozeki) is joggal érezhette, hogy egy formában lévő Teru-t nem lehet csak úgy leírni. Amúgy szinte kívánom, hogy a záró napon létrejöjjön a rájátszásban egy megismételt Teru - Koronowaka meccs a Yusho - ért. Mégpedig épp azért, mert bárki nyerne kettejük közül, valóban megérdemli a címet és a vele járót. Teru a 9. Yusho - ját,
vagy - ellenkező esetben - Kotonowaka teljes joggal az első Yusho-ja mellett az Ozeki előléptetését.