"És azzal már kísérleteztél-e, hogy mi az a kifejezés(szóhasználat, stílus) amit már nem vesz magára a véleményalkotásodban bűntelen de sértődékeny olvasó?"
Az a gondom, hogy a teljesen tárgyilagos stílus szerintem megfelelő kellene hogy legyen, és nem érzem úgy, hogy változtatnom kéne rajta. Tudom, jellemhiba, hogy meg sem próbálok taktikusan kommunikálni, de belefáradtam, hogy egyszerű tényeket huszonhat köntösbe csomagoljak, és aztán pont ugyanúgy kiforgassák a szavaimat mint ha egyenesen a tényeket mondtam volna.
Amikor pl. leírom azt, hogy az egész nyugati világban nincs egyetlen törvény sem, ami szándékosan előnyhöz juttatná a fehér fajt vagy a férfinemet, viszont gyakorlatilag minden nyugati országban van egy rakás törvény, ami fekete-fehéren diszkriminál ezek ellen, akkor ez szerintem egy nyugodt, tárgyilagos, objektív kijelentés, amire egy normális reakció pl. az, ha a vitapartner megpróbál ellenpéldával cáfolni, vagy tőlem kér példákat. Ha olyan típusú választ kapok, hogy hülye vagyok mert nem értek hozzá és kussoljak, akkor nem érzem úgy, hogy a hiba az én kommunikációmban van, inkább a másik ember fejében. És persze, ha máshogy közelítek akkor talán meggyőzhettem volna, de nekem ez az én ár/érték arány nem éri meg.