Szerintem nem olyan nehéz ebben a mértéket megérezni. Aktív, direkt belpolitika, itthoni aktuálpolitika, érdemi belpolitikai tartalmak nem mehetnek itt.
Egy példán át bemutatom., mert ezt amúgy is ide akartam hozni.
Itt ez a hír:
https://444.hu/2024/01/25/letartoztattak-a-szkita-puccsistakat-a-legidosebbet-elmegyogyintezetbe-viszik
Ezt én abból a célból hozom ide, hogy micsoda ökör agyhalott elmebeteg emberek vannak, a 80 évest megválasztották kormányzónak, nyíltan posztoltak erről, és eszükbe sem jutott, hogy a titkosszolgálat fel fog figyelni a tevékenységükre. Az egy vagy két éve a ma leveleket kihordó cég nevét családnéként viselő hülye volt kb. ehhez fogható, azok is ilyen full idióták voltak. Ilyen értelemben nekem ez az írás csak érdekesség, és az emberek határtalan hülyeségéről szól.
Na most, ha ezt így berakom, akkor mehet. Ha viszont elkezdenék azon agyalogni itt, hogy lehet-e ilyet reálisan megkísérelni létrehozni (eszem ágában sincs ilyen), akkor nem mehetne, bár az nemcsak direkt aktuál/belpolitika lenne, hanem bűncselekmény is, mert ilyet kíírni Btk-s lenne. Ennyiben a példa kicsit túlzó is.
De gondolom, ebből lejön, hogy hol vannak nagyjából a határok, persze lehet, hogy nem, vagy nem mindenkinek. Meg én is tévedhetek, amikor megtippelem a mértéket.