Mumu
2000.05.09
|
|
0 0
652
|
kedves aagnus,nagyon erdekes es foleg jol megirt az elso irasod.En keveset,szabadsag toltok Amerikaban,baratoknal,tehat semmi valodi impresiom nincs legfeljebb indirekt ok altal.De ezek a jelensegek amiket leirsz megvannak nyugat Europaban is."7 eve elek a nyugati reszen Europanak.Az elso idpben mikor reggel megkerdeztek hogy vagyok,komolyan valaszoltam ra:hogy ma nem eppen jol,kicsit faj a fejem.ha latad volna elkepedesuket es zavarukat hogy tartalomba valaszoltam kerdesukre.Lassan megszokja az ember.A baratsaggal ugyanugy vagyok mint Temszerencsemre emigraciom elso eveben mar 38 eves voltam,tudtam mar hogy senkire nem lehet szamitani.A legrosszabb sdajnos a sajat fajunk a regi maghyarok voltak,akik meg jobban kizsakmanyoltak mint egy idegen.Hja,ok is atmentek ezzen.Aztan az elso generacios emigrans gyujt,gyujt es fel ugy hogy nem is voltam soha magyar gettoban,semmilyenben.Ez ugyan nem amerikai valasz csak igazolasa annak hogy ez talan nem tipikus amerikai hanem tipikus nyugati helyzet.Udv,aagnus. |
|