Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.01.24 -2 2 4446

"Ezek az emberek sajnos képtelenek aggyal fogni, hogy ezekben a témákban lehetséges tárgyilagosan vitázni tényekről, anélkül hogy tétté tennénk egymás jóemberségét. Az meg aztán végképp értelmezhetetlen elképzelés számukra, hogy egy "jó ember" energiát fektet abba hogy megismerje és megértse az igazságot, majd az alapján alkot véleményt."

A jóenberség lényege végül is pont ez, hogy el se kelljen gondolkodni az érveken, hiszen aki a szent hitet megkérdőjelezi, az csak gonosz lehet és úgysincs igaza... :-)))

Pár évvel ezelőtt kísértetiesen hasonló magyarázatot adtam egy addig ismeretlen olvtársnak, aki a feministák bérkülönbséges hazugságát bizonygatta..

Ő:

"Azért én, mint a több évtizedes feminista agymosás áldozata kifejezés több, mint mulattató"

Én:

"Mi olyan vicces ezen?

A feminista hazugságokat, mint például a bérkülönbségest is, immár évtizedek óta hajtogatják. Mindenki megkapja ezt az agymosást, ez árad a médiából, még az ENSZ is ezen aggódik olykor. Idáig nincs különbség az emberek között, mindenkire ugyanazt a szennyet zúdítják.

Aztán van, aki gondolkodik, gyanút fog, utánaolvas, szembesül a kutatási eredményekkel és felülvizsgálja az addig belé táplált hitet. Van, aki pedig a tényeket látva csak tovább szajkózza ész nélkül a propagandaszöveget, és gyerekes tagadásba menekül a valóság elől.

Soha ne hagyd annyiban, mert akkor teljesen hiába csináltál itt bohócot magadból.

Nem jobb megismerni a valóságot, átgondolni és átértékelni a dolgokat, és intelligens módon beépíteni a gondolkodásodba az új információkat?"

Ő:

Sértődötten bejelentette a kiikszelésemet, de azóta is olvas, sőt ahányszor beiszik este, mászik utánam topikokba és sértetten bubog azon, hogy milyen gonosz pszichopata vagyok. Szóval csak óvatosan a felvilágosítással, nagy úr a kognitív disszonancia és a sértett önérzet! :-/

Előzmény: Aphelix (4445)