ggabor1012 Creative Commons License 2024.01.24 0 0 8065

Egyébként rég volt ennyire "papírforma" állás pár nappal a vége előtt: egy Komusubi vezet egyetlen győzelemmel a Yokozuna és két állva maradt Ozeki előtt, kettővel pedig az egyik M1 előtt. Ha a sérülés miatt kiszálltakat nem nézzük, igazából csak Ura (Komusubi) szereplése lóg ki a sorból, ő messze alulteljesített ezen a tornán.

Onosato mai meccsén megint látszódott a rutin hiánya: tudnia kellett volna, hogy Hoshoryu-t minden áron a mawashijától távol kellett volna tartania, mert ha belemegy a "belharcba", akkor ott a mongol életveszélyes (el is vágta aztán, mint a szél). Kíváncsi leszek 1-2 év múlva hogy fog küzdeni az ifjú titán, tud-e ezekből a zakókból tanulni, képes lesz-e taktikailag többre.

Az is érdekes kérdés, hogy a most már biztosan kiürülő két Komusubi-rangot ki kapja - már ha kapja. Lehetséges verziók:
- Wakamotoharu kapja az egyiket - ez már most is meglenne (8-3 M1 helyről), de ha Waka tovább menetel és mondjuk csinál egy 11-4 vagy 12-3-at, akár rögtön Sekiwake is lehet(ne), főleg, ha...
- ...Daieisho elszórakozza a basho végét, 7-8-as kk-val lejjebb lép egyet
- Atamifuji és/vagy Abi összeszedik magukat és minden maradék meccset megnyerve 9-6-ot hoznak. Ebben az esetben nyilván Atamifujinak lenne inkább sansza, mint M1, de Abi M2-ként se lenne esélytelen. Mondjuk Abi esetében csak akkor reális lenne ez, ha már nincs "feltöltve" két Komusubi-rang

Nekem egyébként a basho egyik nagy rejtélye Shonannoumi: nincs látható sérülése (nem is hallottam a basho előtt arról, hogy problémája lenne), mégis valami katasztrófális (1-10) eredményt produkált eddig. Az, hogy nem lesz megint kk-ja, még OK lenne: ő is gyorsan, magasra szárnyalt, nyilván erősebb ellenfelek ellen benne van ilyenkor egy megtorpanás, visszaesés, de ez ennél több. Főleg a mai küzdelme valami teljesen furcsa dolog volt: a tachiai-nál kilőtt, mint egy rakéta, míg ellenfele úgy beragadt, hogy azt már-már Hokuseiho is megirigyelte volna. Ennek ellenére Shonannoumi szimplán lepattant Tomokaze mellkasáról, azt meg se bírta mozdítani, pedig S. nem egy pehelysúly - utána meg úgy lett kitessékelve, mintha egy húsz kilós ifjonc küzdene a Yokozunával. Szóval nem értem, valahol mégiscsak valami fizikai problémára gondolok, de lehet, hogy csak elkapta a Mitakeumi-vírust...

Előzmény: dave_dömper (8064)