"És ahol nincs sem elektromos sem mágneses mező?"
Látom, még a mezőelméletet sem érted.
A Faraday által kitalált MODELL arról szól, hogy a TÉR MINDEN PONTJÁHOZ hozzárendelünk egy matematikai mennyiséget. Azaz a mezők a teljes teret lefedik, mindenhol ott vannak. Esetlen nullás értékkel, de ott vannak. (Eleve egyetlen egy összefüggő elektromágneses mező létezik. Hoppácska!)
És mivel a mezőnek differenciálhatónak kell lennie (fúj-fúj matek! ebből semmit se fogsz érteni), ezért a pontbeli értékek nem változhatnak ugrásszerűen egymás szomszédságában. Azaz ha valahol elkezd a pontbeli érték növekedni a mezőben, akkor ez szükségszerűen húzza felfelé a szomszédos nulla értékeket is, hogy szép sima függvénygörbéje (síkja, tere) legyen a mezőértékeknek.
Amit az egészből nem vagy hajlandó észrevenni, hogy ez a mező is csak egy matematikai MODELL. Te viszont az a bolond vagy aki valóságosnak hiszi, hogy a tér pontjaihoz hozzá van celluxozva egy-egy szám vagy vektor. Csókolom! Nincsen. Ez a mező pontosan egy ugyanolyan fejünkben lévő gondolati konstrukció, mint a nemeuklideszi görbült téridő gondolati konstrukciója. Csak ott abban egy-egy tenzor van hozzácelluxozva a tér pontjaihoz, ami az adott pontbeli Gauss-Riemann féle differenciálgeometria görbületi adatait tartalmazza.
"Elminster elméletének bukta."
Nem az én elméletem, hanem a működő fizikáé.
Aki elég okos, az már a középiskolában megérti pont úgy, ahogy itt felül írtam. A többiekből meg műkörmös és hidegburkoló lesz, "Észbontók" szereplő, esetleg rossz esetben alkesz homeless.