"Mindössze azt látom be, hogy képtelen vagy objektíven (nem férfiként, hanem "csak" emberként)
beszélgetni,véleményt cserélni a témáról."
Ez elég érdekes meglátás, hiszen Aphelix kolléga éppen hogy nagyon is tárgyilagosan beszél a témáról. Nem pont ez a bajod vele valójában?
Véleménycsere.
Tegyük fel, hogy a kétszerkettőről beszélgetünk.
Én olyan beszélgetést és véleménycserét tudok elképzelni, ahol azért van egy közös minimum, ahol mindenki elég értelmes belátni azt, hogy az 4. És nyilvánnem ez a vita tárgya, hanem azon elmélkedünk, hogy miért ennyi és nem más, hogyan lehet ezt bizonyítani, hogyan lehetne ezt elmagyarázni azoknak, akik nem értik, mi ennek a jelentősége a mindennapjainkban, miért állítanak mások tudatosan vagy megtévesztetten más eredményt, kik tévesztik meg őket és miért stb.
Az nem beszélgetés, ha valaki azzal jön elő, hogy szerinte márpedig az 5, és miért ne lehetne annyi is, miért pont 4, és különben is mindenkinek megvan a maga igazsága... :-)
A véleménycsere, az más. Szubjektív dolgokban engem is érdekel mások világlátása, szempontjai. Abból mindig lehet tanulni, inspirálódni. Elmesélheted, hogy miért imádod a pacalt, én meg azt, hogy miért szeretem a mákosgubát, miért tetszik a punkzene vagy Vivaldi, hogy melyik nő/autó/festmény a szebb - de a tényekről nincs értelme vitázni.