CsontosPeti Creative Commons License 2024.01.20 0 5 33506

Sziasztok!

Egy kis helyzet jelentés az MTB Bobo tuning panel projektemről. Megérkezett a 2.0 verzió. Funkcionalitásban megegyezik a korábban bemutatott panellel, inkább formai javítások történtek. A fülke oldali homlokfény forrasztási pontja felkerült a panel tetejére, ezzel lényegesen megkönnyítve az összeszerelést. A forrasztási pontok polaritás jelölése nagyobb betűméretet kapott, így már rendesen lehet látni. De ez még mindig a forrasztott szalagkábelem megoldás aminek az összeszerelése nagyon időigényes és könnyű elrontani. Erre készült el a 3.0 verzió, amit szintén teszteltem. Itt már a két panelen 1-1 csatlakozóba kell belecsúsztatni az FFC átvezető kábelt, a csatlakozó könnyen forrasztható és megbízható csatlakozást biztosít. Pozicionálása egyelőre nem sikerült jól, mivel nagyon kevés hely van a mozdonyban, de új mérések után hamarosan elkészül a 3.1 verzió ami már remélhetőleg egy végleges megoldás. Addig is itt van egypár kép a 2.0 és 3.0 teszteléséről.

ui: Utána jártam a rigid-flex megoldásnak is, de sajnos ott a legolcsóbb beszállító is olyan drágán tudta volna megcsinálni, hogy nagy mennyiségben is 10 000 Ft felett lett volna az anyagköltség panelenként. Így olyan drágán tudtam volna csak adni egy panelt, ami valószínűleg nem sok embernek érte volna meg. 

Előzmény: CsontosPeti (33441)