Igen, ezen szintek valóban létezhetnek, és én is úgy találom, hogy az elsőn igen gyakran valaminek a hangját ábrázoljuk, jelenítjük meg. Az F_RR egy hangjelenség, a forró víz F_R hanjai mondjuk, ha FORRni kezd, és igen ez valóban forog is. Ahogyan a tűznél meg a P_R hangok vannak jelen, maga láng is pörög, de a pörögölő ember is forgatta a nyársot ha egyenletesen akart sütni.
A FAROK is a FAR szóból lehet, onnan nő ki. A FAR is lehet FOR gyökű, hiába hogy valaminek a háta, de ha FARol bármi, akkor ezáltal kiFORog a test.
FONDOR szó másképp mondva cselszövő , azaz ha a cselt szőhetjük, akkor FONhatjuk is, itt valóban a FON igénk van használva fel. Ez nen rövidült, nem a FOR gyököt használja fel. FINTA szó is ezen okból ide jön. A csala- FINta is, mert ez is CSELszövő, azaz CSEL-FONTA személy, aki CSAL. Ezekből is látszik a CSAL-CSEL szavak nagyon közeli rokonsága.
De szerintem ennyi a FON rész itt, a FANTázia már a fejünkben FENT születő képzeletekről szól, FANTasztikus szavunk is inkább a FENT-ről szól, itt már ezekben nem szövünk cseleket. FANTom szó is a FANTázia terméke, FENT a fejünkben születnek meg. Ahogyan az ötletek is, amelyeket ki tudunk FUNDálni, itt valamiért már D lett a vége, de ezek odaFENT születnek meg.
FARSANG: az --ang, eng, --ong, öng dolgok nagyon gyakran a h-ANG amiről szólnak, ezt majd írom bővebben, megér egy külön cikket. Ez is egy jellemzően hangos dolog, lehet tényleg a FURCS(a)hangokról szól, végül is ezen tevékenység lebonyolítása éppen ezzel jár.
F-INGÁS: F-hangos --- ez csak egyszerű ennyire.
FINE angolban a FINOM szavunkra hajaz. FINAL a FINÁLÉra. A finomítás egy dolgon, tevékenységen a vége felé szokás, már ugyan kész van, de még csiszolni kell rajta és kész is, le van finomítva.
ELEFÁNT: ELE az az ELE(je) valóban, az ormánya, ami FENT a FÁN van gyakorta. A fák lombjait fent szereti fogyasztani. A FÁNTON-FÁNT bosszúállást/visszavágást jelentett valamiért, ezzel nem fizettek úgy mint egy pénzzel, hanem maximum valaki a korábbi cselekedetéért "fizetett meg" Nem tudom miből a szó, de talán a FA miből lett, gyakorta össze van régi szövegben hozva a környezetébe egy régi mondás, miszerint
"ki bottal köszön, annak doronggal felelnek" --
FORINT a pénzverde akkori helyét örökítette meg. Fiorentina drukkerek szó szerint közel a helyhez.))...