Sycsa Creative Commons License 2024.01.18 0 0 24906

2006. május 26., Omega-koncert, Szatmárnémeti. Bár a billentyűsök szele már egy évvel korábban elkapott, ez volt az első koncert, amire kimondottan Hammond-fanatikusként mentem. Persze ahogy megérkeztem, első utam a színpad oldalához vezetett, hogy megcsodáljam azt a varázslatos hangszert, ami úgy szól, mint semmi más. Most is emlékszem, mennyit ácsorogtam ott, ámultam-bámultam. A nyelvkapcsolók, a két elcsúsztatott manuál, a faburkolat. Pfú, ez aztán hangszer a javából. Akkor még nem is tudtam, hogy ez nem az „igazi”. Ahogy azt sem, hogy a másik szép bútordarab a bal szélen hozzá tartozik. Az XK-2-t a tetején észre se vettem. Bár észrevettem volna, rájöhettem volna, hogy nem szintetizátorokban kell keresni a Hammond-hangzást, hanem létezik olyan, hogy Hammond-klón. Szerencsére fél évvel később betévedtem ide a fórumra és tehtube mester készségesen útbaigazított (előzményként arra a kommentre hivatkozik ez a hozzászólásom), megoldva életem nagy problémáját. Ezúton is, ennyi év után is, szívből köszi! :-)

A koncert amúgy pocsékul volt hangosítva, az orgonát kb. csak a beállásnál hallottam, na de ilyen az élet. Talán Jankai egyik első Omegás koncertje volt, Gömöryt váltotta. Egy Omega-fórumos kollégától viszont megkaptam az Égi jel! lemezt, még hónapokkal a megjelenés előtt. Nagyon örültem ennek a szólónak: https://youtu.be/ndrc8UvXq34?si=UJ_u1-ydl0ssp4Yd&t=132

Előzmény: tehtube (3723)