Nem voltak elnyomva a nők, mert alap volt, hogy apu dolgozik, anyu háztartásbeli és gyereket nevel, meleg otthonnal várja az urát.
Fel sem merült senkiben, hogy ennek máshogy kéne lennie.
És igen, amit írtál, "felnézési igény"-t is kielégítette, amit a férj mondott, az úgy volt. És ez nemcsak szavak voltak, hanem tettek is kísérték, eldöntötte, felépítette a házat, otthont teremtett,
dolgozott, amiből megélt a család.
Szerintem nagyon fontos, hogy a nő felnézhessen. Ez viszont változott azzal, hogy egy nő is kereshet többet, tanulhat többet, lehet magasabb pozícióban.
Amit még nem is lehetne ma már bűnnek kikiáltani, mindössze azért talán elnézhető, hogy ez változtatta meg részben a világot.
Lehet, hogy kompenzál valamivel a férfi, de meddig elég az? Vagy az igények már mások, és a nőnek nem igénye, hogy felnézzen. Nekem igen. :)
Egyébként királyi családokban, ahol a nő volt a királynő és a férj csak férj ott a férj lett elnyomva, és akkor még hol voltak a feministák.
Vajon ez a fajta kiafőnök változás mennyire gondolkodtatta el a nőket? Ha csak egy pillanatra is.
Én azért a szavazási lehetőségnek örülök. Nagyon furcsának találnám, ha a párom/fiam/apám elvonulnának, én pedig nem.
Érdekes azért, hogy ezt a helyzetet olyannak találnám, amiért "harcolnék", na a magam módján, írogatnék a blogokon. :)))
Mert az én életemről is szó van.
Monogám házasság nem tudom, hogy volt-e teljes bizonyossággal, inkább az, hogy titokban ment a nőzés a feleség mellett, ha maradt energiája erre a pasinak, illetve hát ott voltak
a piros lámpás házak, szabadon látogathatók.
A hipergám hajlam azért nehézkes, mert elfogynak a "csúcsragadozók" és azoknak sem kell akármilyen nő, így sokan pár nélkül maradnak. Ez nem igazán egy olyan női tulajdonság,
ami jó. illetve de, a jó nőknek, akik még jobb pasit kapnak, de átlagosnőnek, vagy még rosszabbnak ezt el kell engednie és a saját szintjén keresni, viszont a saját szintjén lévő férfiak
sokszor hipergámak és nem kell nekik a saját szintjükön lévő nő. Nem? :))
Volt itt ilyesmiről vita, nem is olyan régen, abban is benne voltam. :D
Ez az egy-két gyerek biztos csak a nők miatt létezik? Csak ők nem akarnak több gyereket?
A több gyerekes romáknál valóban megy a sok gyerek, de otthon van szinte az összes nő, egy családban egy kupacban, segítik egymást, így azért könnyebb.
Képes lenne ilyen életre egy fehér férfi? Még az anyósával sem akar együtt élni, nemhogy az egész pereputtyal. :)
A sok gyerek leginkább akkor megy, ha a nő otthon marad. Megengedhetik anyagilag? Tud annyit keresni a férj?
Otthon marad nő nem fog nyugdíjat sem kapni.
Én nem igazán kedvelem a női politikusokat, mert férfivá válnak, holott azt várnám el, hogy nők maradjanak. Empátiában, máshogy gondolkodásban, másmilyen hangsúlyokban. Ez nincs ezeknek.
Óriási csalódások nekem.
A szuicid irányban én is azt látom, amit te, csak fotelforradalmárként nem értem, hogy miért hagyjuk. Az egész világ.
Az, amit leírsz, hogy hogyan változhatna meg (maguk a nők jöjjenek rá a helyzet tarthatlanságára és tegyék a feminizmust a helyére a történelem szemétdombján), sajnos arra az a válaszom, hogy
ezt nem látom, még az elkezdését sem nagyon. Nemhogy a véghezvitelét. Nem képesek a nők az összefogásra, mert egymást marják, meg egymást próbálják körömhosszúságban legyőzni,
szájszélességben lekörözni, akik már látják hogy ez mekkora gond, fáradtak, beletörődőek, és nem is tudják, hogy hogyan csinálják.
Ezt a fehér férfi, mint fő ellenség gondolatodat én azzal tetézném, hogy nemcsak a férfiakkal, hanem a nőkkel is ez van.
Nézd meg, hogy mennyire érdekli bármelyik ország kormányát, hogy sorra erőszakolnak meg nőket, majd esetleg még meg is ölik? Van változás? Törekednek a változtatásra?
Elintézik, hogy az ilyen férficsoportok ne legyenek ott?
Nem.
Konkrétan a fehér színt akarják más színekre cserélni, jobb esetben színezni velük. :(