"egyik sem jobb a másiknál"
Igen, ezt én is így gondolom, és az összehasonlításnál is csak mint a "nemének megfelelő" lehet az összehasonlítás. Mert egy nő ne menjen kőbányába, egy férfi ne menjen ápolónak, és bár mindkettőt mindkettő valamilyen szinten meg tudná csinálni, mindenkinek jobb, ha nem teszi. :)
És még sorolhatnánk a nemek közötti "munkamegosztás", ami teljesen természetes és egyértelmű, az összehasonlítás nem működik akkor, ha ki kell számítani, hogy egy óra alatt a férfi vagy a nő bányászott ki
több követ (valószínű, hogy a férfi, testi adottságai miatt).
Az összehasonlítás akkor gond, ha az méregből, dacból, bizonygatásból keletkezik. Ott nincs "kegyelem", a rosszabbikat keresi, a maga szerint jobb.
Az utolsó bekezdésedben leírtakkal én nem tudom, hogy találkoztam-e.
Azzal igen, hogy fizessenek a bűneikért és hagyják a nőnek a lakást, a kocsit, az akármit, mindezt a gyerekre való hivatkozással, de ez igazán szerintem azért akkor lenne nagyon durva, ha itt is lenne
feleségtartás megítélése, vagy legalábbis mindennapos lenne, gyerek nélkül is.
Ettől függetlenül a gyerekkel való gondoskodás, mint elvált feleség és anya kiváltság, elég kemény feladatok elé állítják a férjetapát. Mint írtam, tapasztaltam is.
Viszont kérdés, hogy hány elvált férfi ragaszkodik foggal-körömmel ahhoz, hogy a gyerek vele maradjon? Én ilyennel nem találkoztam.
Azzal sem nagyon, hogy felezzenek. Inkább a "hétvégi" apákat látom.
Na meg a "legszebb éveimet adtam neked" a nők részéről.
Ami egyébként én úgy gondolom, hogy tény, de ezért nem kaphat semmilyen "áldozatot" a férfitől és a markát sem tarthatja, még annak ellenére sem, hogy
ez valóság. A nők egy idő után hervadnak, a férfiak sokáig nem, sőt, a tisztesőszeshalánték vonzó ereje nem mese... :)
Sajnos ebbe a szövegbe én is belekerültem, de soha nem mondtam ki, mert nevetségesnek tartottam volna, viszont valóban a legszebb 6 évemet adtam, persze senki sem tett esküt, hogy ez
nem hat év lesz. De hadd legyen érezhető már kicsit, ebben a butusságban. :)
Vannak sárkánynők, valóban, akik sértettségükben mindent borítanak.
Vannak direkt pasik kihasználására szakosodott nők, nem kevés, de érdekes módon azért ezek találnak pasikat. Akik vagy nem tudják, hogy ezzel van dolguk, vagy tudják, de jó így is, de aztán jön
a kesergés.
De pasik sem szentek, ha bugyiba akarnak jutni. :)
Én nem sepernék minden vitát a férfiak és nők között a feministák kosarába. :)