phls
2000.05.08
|
|
0 0
594
|
rumci:
Az MHSZ fölvette a kompjútert is, úgy tudom. Ezért én nem tekintem érvnek, hogy az e-mail is benne van. Emlékezz, a plenárisban mennyit vitáztunk róla! A Magyar Posta erôltette évtizedekig a távbeszélôt, de az istenadta nép csak telefont mondott. A faxgépet sem hallottam még távmásoló gépnek említeni. Az e-mail esete más egy kicsit: a kötôjel meg a kettôshangzó nagyon idegen. Ezt érzi is a magyar, hiszen annak ellenére, hogy mostanában mindent átvesz kritika nélkül, e fogalmat magától, mindenféle felsôbb dörgedelmek vagy nyelvi pályázatok nélkül próbálja magyarítani. Az egyes közösségekben más-más forma terjedt el; te pl. ezek szerint a villanypostacímet használod. Nekem az emilcím (esetleg a drótposta-cím) jobban tetszik, a már írtak miatt.
Miklós:
Az irdjol.hu most a nevemen van, az Elendernél jegyeztettem be. Kérlek, mondd el, mi kell ahhoz, hogy nálatok legyen, ill. oda legyen irányítva.
Beszéltem az Akadémiai Kiadóval. Egyre inkább látszik rajtuk, hogy csak mellédumálnak, úgyhogy beszéljük meg a tótoknál, hogy fölrakjuk-e vagy sem, átdolgozzuk-e vagy sem. |
|