igen, beérik fagy nélkül is, sőt úgy jobb, mert eltartható.
ezért is kell leszedni időben, fagy előtt, hogy eltartható legyen sokáig.
bár a túl meleg hely meg gyorsítja az érést. hűvös, de szellős hely a legjobb.
a fán is lehet hagyni 20-40%-ot. még most is jó, bár már sokszor megfagyott,
de mivel most a környezet olyan mint a hűtő, nem romlik el.
nálam a "szedd magad-osok" a datolyaszilvával együtt a naspolyát (10+ fajta)
is leszedték (tudták mi a jó... :) :(
de 1 fán hagytak (nem a többi között volt), arről eszegetek még most is...
nem a legfinomabbat hagyták, a "Tűzelhalás álló" fajtát, ami leginlább a
Nottingham-hez hasonlít, ami szintén kis-közepes termésú, és elég savanyú éretten is.
a kedvenc a Szentesi rózsa és a Delice de Vannes.