Kedves egybegyültek!
Sajna nincs idöm végig olvasni az egész topicot, de az már biztos, mindeki kiváncsi a titokra.
Nemrég részt vettem egy pszichologus elöadáson, ahol tudományos modszerekkel vizsgálták ezt a kérdést.
FElmérést végeztek házaspárok között, vizsgálták a házasságokat, és megállapitották, hogy a jol müködö házasságoknak genetikai alapjai is vannak.
Az ugynevezett homogámia, amely az azonosságot jelenti, nagyon fontos a kapcsolatokban. És ez a genetikai hasonloságra is kihat, tehát ha 2 ember genetikailag is hasonloságokat mutat, akkor nagyobb a valoszinüsége, hogy müködni fog a házasság. (ehhez kapcsolodik egy másik fogalom a genotropizmus, amely elmélet szintén illeszkedik a fent emlitett elméletbe) Nem az ellentétek vonzzák egymást, hanem a hasonlo a hasonloval erösiti a tulajdonság jegyeket, amelyek igy, erösebben adodnak tovább a következö nemzedéknek. Hát nem érdekes??-))
Tudom, hogy nem csak ez határozza meg egy kapcsolat minöségét, de azért az mindenképpen elgondolkodtato, hogy tudatalatt, genetikailag irányitva keressük a párunkat.
Mégegyszer mondom, nem a spanyolviaszt nyomtam ide. A tudomány is szeretné megfejteni a titkot, és ebböl a nézöpontbol keresi a választ.
üdv, sas