PermanentDestructor Creative Commons License 2024.01.11 0 0 65621

Én a Vaterán nem annyira vettem észre a különbséget, a cégben és az ügyfelekben. Most néztem, 2004-ben regisztráltam, szóval nem ma kezdtem én sem. (nyilván azt igen, hogy nagyon megnőtt a kínából rendelt cuccokat kínálók száma) 

Viszont az ebay egyre szemetebb évről-évre. Ennek egy részéről nem ők tehetnek, bonyolultabb lett a szabályozás, pl. az áfa, stb, de ők maguk is mindig kitalálnak valami újat és ritkán pozitív a változás. A díjaik is jóval magasabbak, mint más oldalakon. A szállításra is ráteszik a final value fee-t, áfát, mindent. Tudom, hogy erről az eladók is tehetnek, mert megsokasodott az olyan aukciók száma, ahol a terméket felrakták áron alul, aztán a szállításnál adtak meg nagyobb összeget így kikerülve az ebay eladási díjat, de akkor is sok. Ráadásul az ebay az én meglátásom szerint nagyon trükközik a megjelenítéssel is. A kisebb eladókat hátrébb sorolja, termékeiket kevésbé hozza kereséskor, stb. Értem, hogy nekik is jobb, ha jól bejáratott többszázezres értékeléssel rendelkező eladó kapja a megrendelést... Sok a díj, sok a trükközés, túltolják a mindent a kedves vevőért politikát, kezdve azzal, hogy a vevő csak pozitív értékelést kaphat, vitás esetben szinte mindig a vevőnek adnak igazat, stb.

Előzmény: t.lantos (65607)