Jónak tűnik, a Grab müxik, a NAIA3 környéke tele van flancos hotelekkel. Ha "be a városba", akkor az az Intramuros legyen, Casa Manila, Fort Santiago, San Agustín church, esetleg a Pasig északi partján a Binondóba lehet még átkalandozni, ez a kínai negyed, az utóbbi időkben pofozgattak rajta. Max. a Quiapo Church-ig, a Plaza Mirandáig - ott robbantottak 1et 72-ben, arra fel hirdette ki az öreg Marcos a rendkíveli állapotot (most meg a kis Marcos az elnök:-))))
Meg lehet csodálni a klasszikus Főposta leégett torzóját a folyóparton, vagy 1 éve égett le, azóta úgy van. Elé a partra azért építgetnek valami korzót, onnan menne a Binondo-Intramuros hídig (az a "modern, ívelt izé", írom le szakszerűen). Van ott annyi híd, hogy na, Jones-Quezon-McArthur bridge, meg amin a HÉV jár, az "Ívelt izé", meg még azon túl a tenger felé is 1.
A Pasigon 1ébként menetrendszerű ferry service járkál, érdemes lehet pl. a Guadalupéig elmenni meg vissza, nem próbáltam, kellett volna..
Loboc nem hájpos, voltam ott, szép, zöldeskék, bővízű folyó, még csobbanós hely is van, meg kajáldák kilátással rá. Nekem Bohol kifejezetten bejött, takaros kis szigetecske. Moalboal is rendben lehet, nem jártam arra, de az egyik primary hely. Földalatti folyó 1nek elmegy, de Palawan ÉNY-i partvonala szeles, hullámos. PP-ből elég hosszú zötykölődés odáig, kihagyható....
El Nido zsufis hely hátizsákos kalandoroknak, érdemesebb délebbre a Vanilla Beach-en a Mua Tala-t, vagy a mellette levő, már nem emléx milyen nevű resortot választani - tenger, homok, és fantasztikus rálátás a sziklahegyekre - és értékelhető fürdőszobák. "Maremegmeg coast", vagy milyen név alatt is fut (ez valami fának a helyi neve). Gyerekkel én oda mennék.
Na mind1, elsőre jónak tűnik, jó utat!
Ne felejtsetek el arra a hülye eTravel.gov-ra beregelni, 3-5 nappal az indulás előtt aktiválódik a reg - be kell írni az érkezést, onnan tudja. Covidos papír már nem kell.