Biga Cubensis Creative Commons License 2024.01.09 0 0 84079

ezt ugye Filoni is meglebegtette Sabine kapcsán, hogy lehet-e valakiből jedi, aki nem mutatja az erő-érzékenység jelét.

ezen tűnődtem egy darabig, hogy szerintem ezt kár fekete-fehéren, binárisan felfogni (valak vagy erő-érzékeny vagy egyáltalán nem), hanem inkább egy skála, amit a midiklorián érték jellemez. minden élőlény része az Erőnek, de az élőlények túlnyomó része a skála alján helyezkedik el és nem mutat semmi különlegeset. aztán ott van egy kicsit nagyobb, de vékony sáv, az átlagosak, akiknek az életét nem mentette meg az erő-érzékenységük, és elestek a klón-háborúkban/tisztogatásokban.

aztán van a legkisebb rész, amiben Yoda és a kevés nagy hatalmú jedi van + a kiválasztott vagy a sötét oldalon a sith mester. persze azt aláírom, ahogy a prequelben egy kütyüvel méricskélték, az kicsit rontott a misztikumán...

nekem az nem lenne ellenemre, ha az Erőről új dolgok derülnének ki (úgy, hogy a régieket ne b.ssza szét), de ez a valamilyen módon beadott Erő injekcióban sincs semmi eredetiség, pl a The Boys/Gen V pont erről szólt, hogy egy darabig úgy hitték, kiválasztottság, de kiderült, hogy mindenki lehet szuperhős, akinek beadják a szérumot...

Előzmény: MrJones512 (84076)