kispangit Creative Commons License 2024.01.08 0 1 2729

Na ez is meglett volna.

Emirates Dubajon keresztül. DXB-től nem vagyok meghatva, alig lehet leülni, mert mindenhol ülnek. Wifi legalább OK. Van ugyan Silent Zone, de beszállás előtt találtam rá, akkor meg már minek. Meg ki is volt világítva, mint 1 sugárút. 4 órát ténferegtem a "semmiben" az éjszaka közepén.

Manila ugyanaz a rettenet, EDSA beállva, a burkolat rücskös beton. A tavalyihoz képest nincs nóvum.

Az ide túra Batanes volt. Jó drága. Állítólag Hongkongot olcsóbban meg lehet úszni. Na mind1. Kis légcsavaros gép megy reggel 6 felé. Vagyis 3 körül már el kellett indulni otthonról - 1re kevésbé viselem ezeket a hajnali turnékat. Bascóban érezhetően hűvösebb reggel fogadott, az Amboy nevű helyen szálltunk meg, igénytelen, nyikorgós matrac, a zuhanyrózsát azóta nem vízkövezték ki, amióta feltették, igénytelen járólapok, a szomszéd iskolában karácsonyi buli, hallgathattuk egész nap a muzsikaszót, tiszta szerencse, hogy sehová nem megyek füldugó nélkül, és ezt forrón ajánlom mindenkinek, aki a világ e részére téved, mert vagy a légkondi zörög, vagy az utcán megy a forgalom, vagy a hülye szomszéd nyekeregteti a karaokét hajnalig, hogy onnantól átvegye a kakaskukorékolás. De úgy összességében elment a hely.

Én island hoppingot nem akartam, Batan szigete is elég volt. 1 nap az északi túra, a másik nap a déli, minibusszal. 6ezer / kopf. HUF-ban ugye 36ezer. Hát jó, 1x van itt az ember.

A táj mint Új-Zéland: füves-bokros zöld domboldalak, rengeteg marha, kecske, carabao (bivaly), és minden összeszarva. Meg is tanítottam a vezetőnknek, hogy "kecskeszar", lelkesen ismételgette, "the local peanuts", mondogatta.

Van 1 aránylag flancosabb hely, a Fundación Pacita, fenn a hegytetőn a francban, állítólag 20 rongy 1 éjszaka, ki vannak árazva a csórók, mi is:-))))) Kajálni mentünk oda, megérte, csak az oda-vissza út macerás.

Fürödni alig lehet, bár láttam az útról benyúló öblöket, ahol bepróbálkoztam volna. Mindenhol bokáig érő 50-60m-es sziklás partszakasz, aztán a hullámtörő zátony, utána a mélyvíz.

Meglepett a sok szúnyog a tenger közepén, tavaly El Nidóban nem zavartak.

Utolsó nap bementünk Bascóba ténferegni, találtunk 1 kis kávézót, nem sok van. Pláza nincs, állítólag nem is akarnak, sok kis vegyesbolt van, a 3.-ban tudtunk csokit venni. Autó alig, mert 1xűen nem férnek el a szűk utakon, a robogó a király. De 1 aránylag élhető, csendes hely a tenger közepén. Idegenek (nem ivatánok) állítólag nem is vehetnek ingatlant. Az utak mentén ivatán nyelven voltak kiírva, hogy milyen terelés meg ez/az van, néha angolul is, akinek 1ik se megy, tojja össze magát.

Jellegzetes a "Blow Ur Horn" tábla, hogy dudálj a kanyarok előtt, mert szűk az út. Nem nagyon dudáltak..

A köztévé a PTV hozza a formáját, az m1 szinte kiscserkész, parasztok hálálkodnak, milyen fasza az életük, óriási siker minden, az elnök állandóan dolgozik, stb-stb. "Bagong Pilipinas" (Új Fül.Szig.), ez megy most, még pofás logót is kreáltak neki.

Az EDSA-s MRT-vel 1-2x mentem, átvilágító kapun kell átmenni, cucc a szalagra, mint 1 reptér. De nagyjából működik, csak nem csúcsidőben, akkor állhatsz sorba, hogy a 3. vonatra felférj.

Visszafelé a NAIA3 aránylag sima menet volt, az Emirates becsekk-től eltekintve. 50 m sor volt még az online becsekk előtt is, hát én leültem, és kivártam a végét. Vagy másfél órát ültem, és néztem, hogy fogy a sor. Később kellett volna kijönni, 4 órával korábban indultunk Quezon Cityből. Viszont volt Foreign passports, ahol gyorsan haladtunk. A tranzit ugyanaz a sz*r, amit korábban megénekeltem.

Az internettel meggyűlt a bajom. Vettem ezt a 3 napos világnetet, hát a reptéren nem vitte. Edge-szint, csak nem azért? De körülöttem mindenki vígan csetelt, mi az istent cseszek el folyton!? 1etlen tényleg free wifi volt, amihez nem helyi szám kellett, erős jellel, csak éppen net nem volt mögötte....Aztán vagy 2 óra szerencsétlenkedés után váratlanul életjelt adott magáról a mobilnet. Nem megy ez nekem...:-((((

Na kb. ennyi, ha még eszembe jut valami, stb-stb. BÚÉK!