CrepOne Creative Commons License 2024.01.07 0 0 17036

Tegnap első indítás után elkezdett kivillanni az akku lámpa. Megnéztem a szíjat a generátornál, de nem szakadt, nem is laza, látszólag oké.

Érdekesség, hogy menet közben, kb 2000-es fordulat felett elhalványul, alatta vissza jön. 10/6x lámpánál állva is megjelenik..

Olyan, mintha alacsony fordulaton, avagy alapjáraton nem lenne töltés.

Nem mertem vele tovább menni, nehogy ottmaradjak valahol, így inkább visszafordultam.

Szomszédtól elkértem a multimétert, rámérjek az akkura, de 21V-t írt..ami szerintem baromság.. az elem is eléggé le volt merülve a mérő eszközben, szóval gondolom az okozhatta a jelentősen magasabb eredményt.

Fényszórók működnek, nem vibrálnak..legalábbis én nem vettem észre. Látszólag minden oké.. Indításnál sincs erőlködés.

Akku kb 1,5 éves.

Hol kellene kezdenem a hiba felkutatását?

Van ilyen filléres obd-m + torque pro..de én abban nem találtam meg, hogy hol látom a feszültséget / töltést.

Nézegettem bontókban csere generátort, hátha az a baja..de elég sok féle volt, különböző cikkszámokkal..

Ezek kompatibilisek egymással, vagy meg kellene néznem, hogy melyik van most benne, és azonos cikkszámmal keresni?

Olyan sz*r helyen van, hogy nem igazán férni hozzá, mert ahogy néztem, a matrica az pont a belső oldalán van, nem a szíj felől.

Aknám sajnos nincs.

2003 kalos az alany.

Köszi.