jamesz64 Creative Commons License 2024.01.04 0 0 1843

Szia!

Írtam nincs nagy tapasztalatom.

Ha a 600-as vizes papírnál válnak láthatóvá a karcok akkor azok a kisebb szemcse méretnél, durvább csiszoláskor keletkeztek, ezt kell elkerülni.

Nem érdemes kihagyni a csiszolási fokozatokat, minden fokozatban ki kell csiszolni az előző fokozat mély karcait, csak utána érdemes finomabb papírra váltani.

Minél fényesebb az anyag annál inkább előjönnek a csiszolási hibák is.

Amiket linkeltél egyiket sem használtam még, nincs tapasztalat.

Flexre rögzített korongokkal nehéz egyenletes homogén fényes felületet létre hozni.

Én a filc, a rongy korong homlokfelületén, palástján a csiszolandó anyag hosszirányára párhuzamosan polírozok.

Ahogy a pasztát nekinyomod a polír korongnak a súrlódástól kicsit meg kell olvadnia, úgy kerül át a korongra, ha nem kenődik rá akkor lehet, hogy növelni kell a korong fordulatát, vagy kicsit előmelegíteni kell a pasztát.

Ha nem ragaszkodsz a tükör polírhoz akkor zsírtalanítás után merítsd be a pengét RO 55. rozsdamaróba, ettől megszürkül, és a benne lévő foszforsav passziválja, némileg megvédi a korróziótól  is.

Lehet kísérletezni más savakkal is /sósav, kénsav, citromsav, vízkőoldó, ecet, stb./

Minden savazást célszerű lúggal /mosószóda/ közömbösíteni, majd vékonyan beolajozni.

Kísérletezz bátran!    

Előzmény: Shingen (1842)