Na végre egy produktív hsz.
Azt nem tudom, hogy a HH-nál pontosan milyen terápiákat javasoltak, de ahogyan a honlapot nézem a i-PRF (vérből kinyert citokinek meg társaik) vagy ez a Rigenera terápia között választhatsz, esetleg a mikrotűs (dermastamp, roller stb.). Ezeket sokszor a műtéttel együtt is javasolják már pár éve kiegészítésképpen, nekem ez egyértelműen plusz szakmailag, de persze anyagi kiadás.
A Minoxidil+Finasteride kombináció jelenleg az ún. "gold standard" (valahol hármasként a ketokonazole - Nizoral - gombaellenes szerrel együtt emlegetik). Viszont az jogos, hogy lehet mindkettőnek mellékhatása, még ha statisztikailag elég alacsony ‹5%, de nem 0.
Én az eddigi infók alapján annyit mondanék, hogy próbáld meg, és kicsit saját tapasztalat után dönts véglegesen. 2-4 hónap Finasteride használat nagyon valószínűtlen, hogy okozna bármilyen maradandó mellékhatást (itt a Post-Finasteride szindrómára - depresszió, erekciós zavar stb.- gondolok, ami nekem, laikusnak egyébként eléggé placebónak tűnik még úgy is, hogy számos netes beszámoló van róla).
Szóval ha ez meghatározza a végső döntésedet a műtétről, akkor lehet érdemes azzal kezdened, hogy kipróbálod a fent említett 2 szert, és ha nagyon nem érzed, hogy évekig használnád őket, még dönthetsz úgy, hogy nem vágsz bele az egészbe, mert azt helyesen mondták, hogy a meglévő hajad tovább gyengülhet (attól függően, hogy milyen gyors a hajvesztésed, mennyire voltak kopaszok a felmenőid stb.), és akkor viszont - szerek híján - marad a további hajműtét, hogy ne nézz ki komikusan később sem.