tehtube Creative Commons License 2024.01.03 0 0 24887

Érdekesek ezek az összehasonlító videók, mert egyébként nehéz ilyen információkhoz jutni. Nekem is valami hasonló jött ki. Ámbár az IK és a Soul közt igazából nem is tudok különbséget tenni. Egyikben ez tetszett jobban, a másikban az. A Szalay András féle Lester pedál szép munka, de érezni a végzetes erős magasvágást. Hiába adtam neki egy A100 szekvenciamenetet hogy azzal ellenőrizze, de nyilván legtöbbször a Stratocaster gitárjával történt, ami gitárok közt is egy vékonyabb, élesebb hangú. A torzítója kimagasló, de így nekem tompa. A Lexet én is próbáltam. A Ventilatort máshol. Egyszer én is csináltam egy ilyen összehasonlító videót, volt már itt 4-5 éve. Még az összehasonlító Paul Harrison is méltatta a Lestert. https://www.youtube.com/watch?v=jTQjSGFfenQ

Emberünk korábban készített egy orgona modellezési összehasonlító videót, az is informatív. Búgó, vastag hangot mindenki tud. A modellezések esetén a full és éles hangoknál véreznek el a klónok, mert kivékonyodik a hangjuk. A Viscountnak azonban nem. Ámbár az IK és B5 hangja is jó. Persze a VB3-é sem rossz. Ízlés kérdése. https://www.youtube.com/watch?v=DV_She5H2oU

Egy személyes észrevétel. Mivel az A100-on gyakran játszom álló lezlivel, így a Legenden és Soulon is. Azonban ha jó erősre állítom az effekt intenzitását, akár az effektpedálnál is, leálláskor rendkívül szélszőséges hangszínviszonyokkal állhat le, így keresnem kell egy minden lehetőségre jó középértéket. Az igazinál stopban enyhék a hangszínbéli különbségek, a tremolo erősen csattog. Arra jutottam hogy a Doppler effektus erősségét sebességfüggően kellene a szimulációkban alkalmazni. De csak én :-)

Annyi előrelépés történt, hogy a Soul orgonák esetében immár háromféle rögzített stop módban állhat le az effekt. (elöl, hátul, két virtuális mikrofon közt) Ez nagyon jó dolog. Nyilván a Viscount is rájött, mert a Vortex igazi lezlijüknél is van kényszerített stop állás, nem kell már a tölcsért kézzel felénk állítani, ahogy legutóbb Larry Goldings tette a MűPa-ban. 

Előzmény: djuice (24886)