oregsas Creative Commons License 2024.01.02 0 1 4458

Prof ! Köszönöm a válaszod, én is valami hasonlóban gondolkodtam, csak még nálad is bonyolultabban.

LCD_Keypad.- al és egy UNOR3 panellel kísérleteztem .

- FEL       pwm értékét növeli                lcd.-én ellenőrzöm                                megy

- Le         pwm értékét csökkenti          lcd.-én ellenőrzöm                                megy

- BAL       henger behúz                        pwm a D3.-on                                      nem megy

- JOBB     henger kitol                           pwm a D3.-on és D4.-en irányváltás    nem megy

A feleségemnek fáj a dereka és vettünk egy masszázsfotelt csak úgy vakra, de tudtuk , hogy nem működik.

40.000Ft volt ez kb 5%.-a  az újnak, a többi az én kockázatom.

Még csak hasonlót sem láttam , de már kitököltem, nagyjából miket kellene csinálnia.

A panelja nekem magas, mint nyúlnak a farzseb, a vezérléséből semmit nem tudok használni, újat csinálok.

Amit használok belőle : tápegységek : +5v , +12V  ,+15V  , +145VDC a motoroknak.

Ezek vannak benne :

- lábemelő motor  145VDC MOSFET vez.  elektromos munkahenger fel és le      + végállás kapcsoló

- háttámla döntés    ""         ""              """             """         előre és hátra         + végállás kapcsoló

- hátmasszírozó mozgatás  120VAC TRIAC menetes orsó   fel és le mozgás      + végállás HALL érzékelős

- masszírozó       145VDC MOSFET vez.  egy  irányba forog

- valami rezgető 145VDC MOSFET vez.  egy  irányba forog

- kompresszor    120VAC TRIAC  egy  irányba forog

- 3 + 3 + 2 pneumatikus szelep 24VDC , valami dögönyözés, még nem világos

- még egy rahedli szenzor , nem túl érdekesek.

Nehéz mint fene  95Kg és elfoglalja a fél szobát és csak a macska alszik benne.

Most már becsületem érdekében is meg kell csinálnom.

130 sorban írtam a lábemelő programot /  ennek több mint  fele monitor és kijelző program / de a kimeneti parancsok nem működtek.

Még kicsit játszom vele ,de ha nem jól működik , akkor a végállás vezérlést vagy kapuáramkörökkel vagy Omron ZEN minivezérlővel csinálom . Nagyon drága és kevés ki és bemenet .

Én a Cseh Róbert TAVIR anyagából kupálódtam ,de nekem is fura volt , hogy nem nagyon látok benne vezérlési példákat.

Ez még 3-4 hét , de majd tájékoztatlak mi lett vele , mert ez neked alanyi jogon jár a segítségedért.

Köszönöm .

Előzmény: Prof (4457)