Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.01.02 0 0 4186

Az tény, hogy a válások több mint kétharmadát a nők kezdeményezik.

Ami az okokat illeti, érdemes elgondolkodni azon, hogy a 'no fault divorce', azaz a válóok nélküli válás viszonylag újkeletű dolog. Amíg pontosan meghatározott és komoly okkal lehetett csak elválni, addig messze nem ennyi volt a válások száma. Az általad felsoroltak közül egyedül csak a félrelépés lett volna legitim válóok. Azért ez elgondolkodtató, nem?

Persze, én nyilván elfogult vagyok, mert csupa olyan 'unalmas' példákat láttam az egész családi és rokoni körben, hogy mindenki fiatalon összeházasodott és szépen békében-szeretetben együtt maradt haláláig. Szóval így is lehet, nem pedig az első problémánál rohanni válni. Ugyanakkor azt is megértem, hogy ha tényleg nem működik a dolog, akkor nincs értelme erőltetni, szóval az sem lenne jó, ha nem is lehetne elválni egyáltalán.

Említettem ezt a szerződés dolgot. Mondjuk, hogy van egy kis cégem, társulok valakivel. Utána én mindent úgy csinálok, arra számítok, hogy ez a társulás valós és ha mindent a szerződés szerint csinálok, akkor fenn is marad. Nem örülnék, ha a partnerem bármikor kiléphetne, csak mert unalmas neki velem bizniszelni... Azt meg főleg rühellném, ha a szerződést felrúgó partner vihetné a cég nagy részét!

És ez csak egy üzleti kapcsolat, ami nem élethosszig szólt, nem az élet minden területére, nincsenek benne közös gyerekek.

Előzmény: Szibillia3 (4183)