Kedves Mumu, amerikai szúnyogriasztási kérdésekben (is) tájékozatlan vagyok, mert én itt élek kis magyar hazánkban. A dogwood-dologgal a 40+ topicban találkoztam, onnak írtam Tibornak. S mily meglepetés volt, mikor véletlen és először benyitottam ma reggel hozzátok, itt találtam Tibor válaszát!
Mégsem érzem topic-idegennek magam, bár huzamosan nem éltem az USA-ban, de szerencsém volt az többször és több helyen megfordulni. Az amerikai Dél hiányzik a palettáról, mert a legdélibb hely, ahol megfordultam, az Észak Carolina volt. Kelet-Nyugat irányban viszont (a felső traktusban) szereztem benyomásokat. A látott nagyon-sok-amerika közül - amely még mindig elenyészően kevés a teljességhez képest - mint majd' mindenki, én is választottam: Keleti partvidék, nagyvárosok: meglátogatni. Észak-Nyugat: nyaralni. Középnyugat (Wisconsin, Iowa, Minnesota, Illinois): akár élni is.
Mások biztosan mást választottak volna. Az az országban a jó, hogy annyira sokféle, és akkora a belső migráció lehetősége, hogy van remény arra, hogy találj egy helyet, ahol otthon érezheted magad. Persze az nem a szülőföld, de alkalmasint elviselhető. Mondom én a pályaszélről, akinek soha sem kellett a dilemmákkal - itt? vagy mégis inkább ott? sem-sem? is-is? vagy leginkább útközben? - szembenéznem.
Szúnyogügyben revideálom a nézeteimet, hiszen *sehol* sem vagyunk moszkítóilag a lappföldi mocsarakhoz képest. De ez már off, úgyhogy befejezem.
üdv
aagnus