Sziasztok.
Bocs ha olyan dolgokat mondok, amiket már 100 túltárgyaltatok atopicban, de most olvastam végig és eszembe jutott pár dolog.
Először is a klónozásról. Egyáltalán nem lehetetlen a SW világban a "messzi messzi galaxisban ... már meg tudták oldani" dolog, mert van egy könyvek - Dark force rising( Sötét erők ébredése ), Specter of the past ( A múlt kísértete ), az elsőben Thrawn sereget klónoz magának, az utóbbiban Thrawnt klónozzák vissza, és van még egy aminek nem vagyok biztos a címében, de abban Luke a saját klónjával harcol ( forrás : The Unathorized Star Wars Compendium ).
De szerintem az sem elképzelhető, hogy tényleg nem úgy kell érteni a klónozást ahogy ma értjük, hanem a sokezer egyforma mandalori csatapáncélba bújtatott harcos néz ki úgy mint egy klónsereg.
Aztán : Jar-Jar egyesíti mindazt, amit az ewokokban utáltunk : poénkodva menti meg a világegyetemet, de mindenesetre egy bolygó sorsát, mellé teljesen ügyetlenek ( ewokok : nyílvesszővel és parittyával leterítenek egy egész hadosztálynyi rohamosztagost, és pár nap alatt telrakták az erdőt mindenféle csapdákkal és hogy, hogy nem, az AT-ST-k pont arra mentek. Egyébként ki nyerte meg az endori földi ütközetet? Egyértelműen Chewbacca! Egyedül is át tudott volna lengeni a lépegetőre, egyedül is elintéz két birodalmi lépegetőpilótát, aztán onnan már úgyis ő irányított. A többi AT-ST tuti nem tudta volna eldönteni melyikben is ül valójában Chewie. Arról már nem is beszélve, hogy ha ő nem lopja el a lépegetőt, Soloék hogy jutnak be a pajzsgenerátor bunkerébe ? Huhh, de utáljuk az ewokokat.
Szóval Jar-Jar egyedül volt, nem lehet ennyi mindent rákenni,. de azért hogy a lábára csomózódott BattleDroid-torzó rugdosva leterít 2 robotot plussz azáltal hogy hasravágja magát még egy Droideka( hogy a francba írják ezt?? na mindegy, szóval romboló droidot - hiába, a BASIC-em sosem volt tökéletes :) ), szóval messze van a realításoktól.
Nade visszatérve az EPII-re, szerintem az űrharc sokkal jobb lesz mint a TPM-ben ( annál nem nehezebb jobb űrharcot csinálni ), sőt lehet hogy a RotJ-t is lekörözi. Mert ugye megjelennek a csillagrombolók, TIE vadászok, és ha az EPI könyvváltozatából és az ATOM-on megjelent képből jól következtetek a Naboo fighter-en kívül ( ha az egyáltalán benne lesz ) lesz még Z-95-ös fejvadász is. Szóval van mit várni.
Na nem foglalom a helyet, majd még jövök, ezt megígérem !
Pá
DavidXvT