obsitos3 Creative Commons License 2023.12.27 0 0 11755

Mert nincs elég türelmed!Kitartóbbnak kell lenni!(-:(-:

Na kezdjük:a tudomány mai állása szerint ez a zavarosság a párlatban jelenlevő kozmaolaj kicsapódásának jele,tömény szeszben oldatban marad,ahogy csökken a töménység,növekszik az opálosodás.Ez hűtve még feltünőbb.Mit csináltál?Hígítottad a 65 %-os anyagot 43-ra,és opálos lett.Szűrted,tükrös lett.Aztán hűtötted és hígítottad egymenetben,és ismét jelentkezett az opálosság.Eleve az ajánlás szerint szűrni hűtött állapotban érdemes,de egyszerűbb már a főzés során leválasztani a kozmaolajat,ami whisky estében úgy néz ki,hogy csak egy szűk sáv az,ami KP,mondjuk 80-65 %-ig(brandy mód)Különben szűréssel jó eredményt elérni elég nehéz,megfelelő eszközök hiányában elmarad az elvárt eredmény.Gondolok itt megfelelő sűrűségű szűrőre,amin csak nyomáson lehet keresztültolni a szeszt.

Előzmény: Hyuing-II (11754)