Halihó, bocs, de már megint vagy fél napig nem voltam, úgyhogy tengernyi rímem van! :)
Tájszólásban adják tudtomra, hogy barátom azért ezen mulatóban szórakozik, mert a kupiból kitiltották
Kidobta a bordély Zolit,
Szegény ezért dorbéjzol itt.
Feldühít, hogy kritika érte versemet, nem értem, hogy miért pont ezzel a műfajjal szarakodnak
Öklömet szorítja a bírálat ökölbe,
Miért pont ebbe a lírába tököl be?
Ha autómban találok még pár abroncsnak elegendő tárolóhelyet, ajánlatot kapok fuvarozásra
Kocsimban még két kerék elfér és
Meglásd, rögvest jön is a felkérés.
állatkák ivási szokásairól
A kukac a fehérbort szereti, a hernyó viszont
A vöröset, és azon belül is a a sauvignont.
Thatcher volt angol miniszterelnöknőt tagbaszakadt emberek óvják
Íme, ez itt a Vaslady
És jópár szélesvállas védi.
Barátom meggyőződése: kizárt, hogy népszerű folk-énekesünk ősi nép leszármazottja lenne
Véleménye: Sebő
Nem lehet besenyő!
Az angol nő emlékezeteset nyújt, minek következtében sokan megismerik a nevét
Történelmet ír Helen,
Híres is lesz hirtelen.
Mivel az utóbbi időben nagyon fölment a sör ára, úgy döntöttem, hogy csak felvételekről ismerkedem meg a cseh fővárossal
Lemondtam a drága piáról,
Elég lesz majd Prága diáról.
Ha annak dején nem teszed tönkre emésztőrendszeredet, most nem hagytál volna nekem a déligyümölcsből készült ételből
Ha nem nyűvöd hajdanán beled el,
Most nem jutna nekem banáneledel.
Azt ajálnom a szülésznőnek: töltse vakációját déli megyénkben, s remek időtöltésben lesz része
Kiránduljon Baranyába,
S remek lesz a nyara, bába!
A tömegközlekedési eszköz robaja miatt nem hallottam a frizuraverseny eredményhirdetését
Elnyomta a hév zaja,
Vjh, kié az év haja?
és, végül, de utolsósorban egy négysoros:
Szükségtelen, hogy hurkát vacsorázz, ha már jóllaktál, mivel reméled, hogy a séf valami egyébbel is szolgálhat
A vacsit nehogy beletegyed,
Ha már úgyis tele begyed.
Nem kell, hogy a belet egyed
A szakács ad - véled - egyebet.
Na, és a rejtvény:
úgy gondoltam, újítással próbálkozom, legfeljebb elhajtotok valahová...
Szóval, úgy gondoltam, most egy olyan címet adok fel, amelyhez nekem sincs rímem, tehát teljesen szűz. Egyik tanárkolegámtól hallottam ugyanis ezt a mondatot, egy feleletben hangzott el, és szerintem annyira, de annyira kecskerímért kiált:
Miközben egészségügyi teendőjét végezte, hozzátartozója egészen mást csinált, mint amit gondolt
mivel nincs "alapmű", mindenki döntse el, hányat cserél, mit rak a címből a rímbe, stb. Én nem írok rá rímet, ne érjen az a vád, hogy csalok.